Telefonos magyarázkodással zaklatja az embereket Jakab Péter
2020. március 29. 12:10

Telefonos hívásokban magyarázkodik a Jobbik, mert nem szavazták meg a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását – tudta meg a Hírtv. Az automata hívás során Jakab Péter kritizálja a kormányt és további intézkedésekre szólítja fel. Schiffer András az LMP korábbi elnöke szerint: tragédia, hogy az ellenzék nem támogatta a javaslatot.

A Jobbik elnöke azt követően, hogy a párttársaival nem szavazta meg a koronavírus elleni védekezésről törvényt, egy videó üzenetben arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy módosítsák azt, hogy számukra is elfogadható legyen.

A Jobbik elnöke most pedig telefonos tájékoztató kampányba kezdett, amiben a világszerte már több tízezer halottat követelő járvány kapcsán viccesen megjegyzi: ő még nem kapta el.

A hangfelvételen Jakab a kormányt kritizálva további intézkedéseket ígér az embereknek.

„Azt javasoltam Orbán Viktornak, fogadjon el 3 hónap rendkívüli felhatalmazást, hogy gyors döntéseket tudjon hozni az Ön védelmében. Miniszterelnök úr sajnos ezt nem fogadta el, helyette azt kérte, addig kormányozhasson egyedül, ameddig csak akar. Pedig most nem a hatalom a fontos, hanem az Ön biztonsága” – mondja Jakab Péter a telefonos kampányszövege szerint.

A Jobbik közleményében azzal indokolta a telefonos kampányt, hogy így a szükséges információkat könnyebben el tudják juttatni szavazóikhoz és hatékonyabban rá tudják őket venni az otthon maradásra.

A parlamenti négyötödre nem Orbán Viktornak, hanem a teljes politikai megegyezésre az országnak lett volna szüksége – fogalmazott Schiffer András. Az ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP alapítója az ATV-ben azt mondta, az ellenzéknek meg kellett volna szavaznia hétfőn a felhatalmazási törvényt, hogy a kormány élni tudjon felelősségével, és teljes cselekvőképességgel felvértezve próbálja meg a védekezést irányítani.

„Hitler egyenlő Orbán és egyéb ilyen baromságokat lődöztek az éterbe a hétvége folyamán, miközben Magyarországnak arra lenne szüksége, hogy a járványügyi intézkedések tekintetében nem 2/3-os vagy 4/5-ös, hanem 5/5-ös egyetértés legyen. A gazdaságvédelmi beavatkozások tekintetében tehát, hogy pont ott kell e segíteni, meg úgy, és ilyen eszközökkel, amilyennel, abban nemcsak hogy a kormány és ellenzék között van helye a vitának, hanem normális esetben az ellenzéki pártok is erről mást kellene, hogy gondoljanak. De maga a járványügyi intézkedések tekintetében létszükséglet hogy teljes konszenzus legyen” – mondta Schiffer András, ügyvéd, volt országgyűlési képviselő.

Schiffer András tragédiának nevezte, hogy egy ilyen közegészségügyi vészhelyzetben sem sikerül az ellenzéknek pártpolitikai érdekektől elszakadnia.

HírTV
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Ha lejönnek a havasokból
  Bizalmi kérdés, szavahihetőnek tartjuk-e a történészt, amikor azt állítja: igyekszik sokoldalúan bemutatni a különféle élethelyzeteket. Ablonczy Balázst különösen foglalkoztatja, mi mindent fed el Trianon. Traumákról, tévhitekről, illúziókról is olvashatunk a napokban megjelent Ismeretlen Trianon című könyvében.
 • A Magyarország elleni propagandaháború újabb fejezete
  A nyugati média szemében egyfajta kulturális eretnekségnek minősül, hogy a magyar kormány nem hajlandó alávetni magát az Európai Uniót vezető személyiségek tekintélyének, sem a hollywoodi ultraprogresszív konszenzusnak.
 • Az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus történészi szemmel
  Mérföldkő - kiszabadították a katolikus világtalálkozó emlékezetét a tévhitek és a marxista történelemértelmezés fogságából.
MTI Hírfelhasználó