Kézdivásárhelyi parkolóban „végzik el szükségleteiket” a karanténba igyekvő átutazók
2020. március 31. 11:33

Átiratban fordult a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitánysághoz Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester, kérve, hogy a város területén ne engedélyezzék a külföldről bejövő gépkocsikonvojok megállását.

Kézdivásárhelyi parkolóban „végzik el szükségleteiket” a karanténba igyekvő átutazók

Képünk illusztráció - Gábos Albin

Minderre azért került sor, mert a kézdivásárhelyi lakók a közösségi médiában jelezték, hogy bár általában a városon rendőri kísérettel áthaladó, külföldről valamelyik moldvai megyébe tartó gépkocsikonvojok nem állnak meg, mégis előfordult, hogy az azokban utazók a város területén egy parkolóban végezték el a szükségleteiket, a bankautomatát is használták.

Ezekben a konvojokban azok utaznak, akiket a magyar határtól vesznek át a rendfenntartók, majd a megyei rendőrségek egyik megyehatártól a másikig kísérik őket, hogy eljussanak a lakhelyi elkülönítésbe, és útközben ne terjeszthessék az esetleges fertőzést.

Bokor Tibor polgármester a lakossági jelzések hatására fordult a rendőrséghez, és elrendelte az érintett parkoló, bankautomata, valamint a környék fertőtlenítését.

Bíró Blanka

szekelyhon.ro
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó