Délvidék - Kórházzá alakult az Újvidéki Vásár egy része
2020. április 2. 17:26

Az Újvidéki Vásár egy része kórházzá alakult, kész a betegek fogadására - A cikkhez tartozó kép

Az Újvidéki Vásár egy részét átalakították ideiglenes kórházzá a koronavírus-fertőzés enyhe tüneteit mutatók részére, s amennyiben szükség mutatkozik, kész a páciensek fogadására.

A helyiséget mától a Vajdasági Klinikai Központ felügyeli.

“Az 1-es csarnok készen áll, minden szükséges dologgal fel van szerelve. Ágyak, ágynemű, szekrénykék, ebédlő, a szabadidő eltöltésére kialakított tér televíziókkal és könyvtárral, vizesgócok. Internet hozzáférés is biztosítva, az étkezésről pedig az Egyetemista Központ gondoskodik. Ez nem szálloda, hanem ideiglenes kórház, egy rendkívüli állapotban, de hangsúlyozom: megfelel minden feltételnek ahhoz, hogy az emberek a körülményekhez képest jól érezhessék magukat, s ami a legfontosabb ilyenkor, hogy állandó egészségügyi felügyelet alatt állhassanak. Innentől kezdve a klinikai központ felügyeli a működést. Holnap befejeződik a Master csarnok kialakítása is. Mostmár rajtunk múlik, hogy betartjuk-e az utasításokat, hogy az orvosoknak minél kevesebb dolguk legyen”, mondta Miloš Vučević, Újvidék polgármestere.

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár szavai szerint befejeződött az orvosok első csoportjának a kiképzése is, ők dolgoznak majd a vásárcsarnokban kialakított rendelőkben.

“Az ilyen fajta elkülönítő célja, hogy mindazokat begyűjtse, akik fertőzöttek, hogy ne terjesszék a kórt a családjuk és hozzátartozóik körében. A teret megfelelő módon alakítottuk ki és szereltük fel és Vajdaság egész területéről érkeznek azok az orvosok, akik itt szolgálatot teljesítenek majd. Amennyiben szükség mutatkozik, a pácienseket innen küldik tovább a Klinikai Központba”, mondta Gojković.

Az Újvidéki Vásár egy része kórházzá alakult, kész a betegek fogadására - A cikkhez tartozó kép

Fotó: 021.rs

Az Újvidéki Vásár 1-es és Master csarnoka mintegy 1000 beteg befogadására alkalmas. A felszerelést, az ágyak kivételével, amit a katonaság biztosított, Újvidék városa szerezte be. A munkát önkéntesek és a katonaság tagjai segítették.

vajma.info
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A kormány célja, hogy megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot
  A kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és csaknem háromezer új hely megteremtésével felszámolja a börtönbizniszt - fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.
 • Szegénységi bizonyítvány a sorozatos baloldali vereség
  Az ellenzéki pártok egy évtizede tartó, permanens politikai sikertelensége egyfelől szétesett világképükre, választási és kormányzati stratégiájuk hiányára, másrészt arra vezethető vissza, hogy képtelenek válaszokat adni a nemzeti együttműködés rendszerére és egységes jövőképet kínálni a választóknak – olvasható a XXI. Század Intézet elemzésében.
 • Szobrok, rasszok, alkotmányok, átírt történelem
  Ne legyen kétségünk afelől, hogy a most elindult folyamatok a világháború után – a nyugati blokkban – felépített demokratikus társadalmi rend alapjait kezdhetik ki végleg.
MTI Hírfelhasználó