Koronavírus - Fehéroroszországban csaknem 400-zal nőtt a fertőzöttek száma
2020. április 9. 18:49

Csaknem 400-zal, 1066-ról 1486-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Fehéroroszországban – derül ki a lakosságot a koronavírussal kapcsolatban tájékoztató hivatalos honlap által csütörtökön közzétett adatokból.

A közlemény szerint 1331 embert ápolnak kórházban, többségüknél a betegség enyhe vagy közepesen súlyos lefolyású, 139 ember gyógyult ki eddig a betegségből, 16 azonban belehalt. Fehéroroszországban körülbelül 49 ezer tesztet végeztek koronavírus-fertőzésre.

Uladzimir Karanyik fehérorosz egészségügyi miniszter csütörtökön a parlamentben felszólalva azt mondta, hogy a járvány az előrejelzések szerint április végén, május elején tetőzik az országban.

Fehéroroszországban pénzbüntetéssel sújthatják, őrizetbe vehetik, és akár büntetőjogi felelősségre vonhatják az önelkülönítést megsértőket egy csütörtökön közzétett dokumentum alapján, amelyet a kormány kiegészítésként csatolt a kabinet határozatához az önelkülönítés rendszerének bevezetéséről. A szöveg szerint akár 530 dolláros (csaknem 173 ezer forintos) pénzbüntetéssel, sőt szabadságvesztéssel is sújtható a rendelkezés megszegője.

Eközben a moldovai egészség-, munkaügyi és szociális védelmi minisztérium csütörtökön közzétett adataiból kiderül, hogy csaknem minden harmadik fertőzött egészségügyi dolgozó. Moldovában eddig 1174 esetben erősítették meg a koronavírus-fertőzés tényét, 317 esetet az egészségügyi rendszer alkalmazottai között jelentettek – áll a közleményben. A tárca adatai szerint 128 koronavírus-fertőzött van súlyos, 367 pedig közepesen súlyos állapotban, a betegségből eddig 50-en gyógyultak meg, 28-an viszont belehaltak.

A koronavírussal küzdő egészségügyi dolgozók biztonságának megerősítését rendelte el csütörtökön Szooronbaj Dzsejenbekov kirgiz elnök Szabirzsan Abdikarimov egészségügyi miniszterrel való találkozója során – tájékoztatott az államfő sajtószolgálata. Kirgizisztánban eddig 280 koronavírus-fertőzéses esetet jelentettek, köztük 34 egészségügyi dolgozó van. A betegségből 33-an gyógyultak ki eddig, négyen viszont belehaltak.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó