Délvidék: A pancsovai börtön rabjai lemondtak egy napi élelmükről az idősotthon lakói javára
2020. április 10. 15:17

A pancsovai büntetésvégrehajtási intézetben raboskodó 400 elítélt lemondott egy napi élelméről a városban működő gerontológiai központ lakói javára, közölte az igazságügyi minisztérium, hozzátéve, az elítéltek egy főtt és két, száraz élelmiszerből álló étkezésről mondtak le.

Korábban a mitrovicai, niši - nissai - és újvidéki börtön, továbbá a Zabela büntetésvégrehajtási intézet lakói, összesen 4280-an mondtak le napi élelmükről a társadalom legveszélyeztetettebb csoportjai javára, így támogatva az időseket és rászorulókat a rendkívüli helyzetben.

Az ötlet, áll a minisztérium közleményében, magától az elítéltektől származik, akik így szeretnének segíteni a legszegényebb polgárokon.  

vajma.info
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Magyarország elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet
  Magyarország sikeresen zárta le a koronavírus elleni védekezés első szakaszát, amelyet követően az uniós tagállamok között elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az EUObserver című brüsszeli hírportálon csütörtökön megjelent írásában.
 • Gulyás: iskolaőrséget hoz létre a kormány
  Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány - közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki online sajtótájékoztatóján, ahol arról is beszámolt: 2021. január 1. helyett 2021. július 1-jével tiltják be Magyarországon az egyszer használatos műanyagokat.
 • Szlávik: Magyarországon nem magas a halálozások száma
  Magyarországon nem magas a koronavírus-fertőzés miatti halálozások száma a lakosságszámhoz képest - mondta a Dél-pesti Centrumkórház (Szent László kórház) infektológus főorvosa a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó