Délvidék: A pancsovai börtön rabjai lemondtak egy napi élelmükről az idősotthon lakói javára
2020. április 10. 15:17

A pancsovai büntetésvégrehajtási intézetben raboskodó 400 elítélt lemondott egy napi élelméről a városban működő gerontológiai központ lakói javára, közölte az igazságügyi minisztérium, hozzátéve, az elítéltek egy főtt és két, száraz élelmiszerből álló étkezésről mondtak le.

Korábban a mitrovicai, niši - nissai - és újvidéki börtön, továbbá a Zabela büntetésvégrehajtási intézet lakói, összesen 4280-an mondtak le napi élelmükről a társadalom legveszélyeztetettebb csoportjai javára, így támogatva az időseket és rászorulókat a rendkívüli helyzetben.

Az ötlet, áll a minisztérium közleményében, magától az elítéltektől származik, akik így szeretnének segíteni a legszegényebb polgárokon.  

vajma.info
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Példátlan erőszakhullám sújtja Amerikát
  Chicagótól New Yorkig és Los Angelesig felrobbantak az utcák: újabb erőszak- és gyilkossághullám sújtja az Egyesült Államok nagyvárosait, különösen a feketék által lakott szegénynegyedeket – miközben több demokrata politikus is a rendvédelmi szervek ellen hergel, addig csecsemők és kisgyerekek is golyó általi halált halnak az utcákon.
 • Orbán: a vírus behurcolása ellen kell védekezni
  A koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, minden egyes újabb magyarországi fertőzésnél megtalálható ugyanis valamilyen külföldi "mozzanat" - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.
 • Az Árpád-házi dinasztia négy és fél évezredes DNS-e
  Az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt - közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken, Budapesten.
MTI Hírfelhasználó