KINCS: a veszélyhelyzet összekovácsolta a családokat
2020. május 8. 10:32

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) felmérése szerint a járványhelyzet összekovácsolta a családokat.

Fűrész Tünde, a KINCS elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta, a kutatásból - amelyet áprilisban készítettek - kiderült, a megkérdezettek negyede arról számolt be, hogy javultak a családi kapcsolatai, miközben csak 4 százalékuk gondolja azt, hogy ezek romlottak.

Hozzátette, az emberek 80 százaléka szerint a nehéz helyzetben leginkább a családtagjaira számíthat, és a javulás valószínűleg annak is köszönhető, hogy a válaszadóknak majdnem a fele több időt tölt a családjával.

Ebben a helyzetben úgy tűnik, a családok törekednek arra, hogy "a családi harmónia megmaradjon" - mondta, hozzátéve, a közvélemény-kutatás is ezt támasztotta alá, hiszen a megkérdezettek 47 százaléka higgadtan éli meg a járványhelyzetet, miközben negyedük mondta azt, hogy feszültebb, mint korábban.

Hozzáfűzte, a többség az egészségügyi problémáktól, konkrétan a koronavírus-fertőzéstől tart, és attól, hogy elveszti a munkáját.

MTI - M1
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A kormány célja, hogy megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot
  A kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és csaknem háromezer új hely megteremtésével felszámolja a börtönbizniszt - fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.
 • Szegénységi bizonyítvány a sorozatos baloldali vereség
  Az ellenzéki pártok egy évtizede tartó, permanens politikai sikertelensége egyfelől szétesett világképükre, választási és kormányzati stratégiájuk hiányára, másrészt arra vezethető vissza, hogy képtelenek válaszokat adni a nemzeti együttműködés rendszerére és egységes jövőképet kínálni a választóknak – olvasható a XXI. Század Intézet elemzésében.
 • Szobrok, rasszok, alkotmányok, átírt történelem
  Ne legyen kétségünk afelől, hogy a most elindult folyamatok a világháború után – a nyugati blokkban – felépített demokratikus társadalmi rend alapjait kezdhetik ki végleg.
MTI Hírfelhasználó