Lejárató riportot mutatott be a német közszolgálati televízió Magyarországról
2020. május 17. 11:03

Lejárató riportot mutatott be a német közszolgálati televízió Magyarországról. Az összeállítás főszereplője Szél Bernadett volt, akinek állításait kritika nélkül tette közzé a német csatorna. A képviselő például olyanokat mondott: hogy az egészségügyi dolgozók, például Budakeszin sem kapnak maszkokat. A Budakeszi Egészségügyi Központ vezetője személyesen hívta fel Szél Bernadett figyelmét, hogy nem mond igazat – hangzott el az M1 Híradójában.

Szél Bernadett közösségi oldala. A május 14-i dátum alatt pedig egy mosolygós hangulatjel, előtte pedig egy rövid közlés: voltam a köztévében. Majd, hogy csigázza követői hangulatát, hozzáteszi, névelő nélkül: „persze német köztévében, és mutatom is a teljes tudósítást az aktuális magyar helyzetről…”

Nagy volt a felháborodás pár hete Magyarországon, az ARD műsorvezetője ezzel a felütéssel indította el kommentárját hazánkról. A német közszolgálati tévé munkatársa ezután úgy mutatta be nézőinek Orbán Viktor miniszterelnököt, mint aki a koronavírus-válság idején egyre szélesebb jogkörben, rendeletek útján kormányoz.

És, hogy ez mennyire rossz valójában? Az ellenpont nélküli felvetésre Szél Bernadettől érkezett a válasz.

„Amit én itt elsősorban látok, az az, hogy még az egészségügyi dolgozók sem kapnak maszkot. Hogyan gondoskodjanak rólunk, és hogyan védjenek meg bennünket, ha ők sem kapják meg a legfontosabb védőfelszerelést” – teszi fel a kérdést Szél Bernadett.

A felvételen még azt is látni: a független országgyűlési képviselő nagy lendülettel felnyitja autója csomagtartóját, kesztyűt húz, majd egy arcközeli képen maszkot visel. Ezzel is sugallva: nagy a baj.

A tudósító a történéseket úgy összegzi: Szél Bernadett sorra járja a Budapest környéki településeket, és maszkot oszt. Állításuk szerint ugyanis a kormány az országba érkezett védőeszközöket átláthatatlan módon kezeli.

A felvételeken feltűnik Szemző Áron, Budakeszi momentumos önkormányzati képviselője is.

„A Momentummal rendeltünk maszkokat, amelyeket a tagság adományából, és külső adományokból rendeltünk meg, ebből 200 darabot a Momentum budakeszi helyi szervezete, és úgy döntöttünk, hogy a környező településeken osztjuk ezt szét a háziorvosi rendelőkben” – mondta a képviselő.

A balliberális párt önkormányzati képviselője Facebook-oldalán még Budajenőt, Tinnyét, Pátyot és Tök településeket jelölte meg, ahová szállítottak maszkokat Budakeszin kívül. Az erről szóló, április 27-én feltöltött videó azonban május 7-re eltűnt a politikus oldaláról. Talán nem véletlenül.

Ugyanis a Budakeszi Egészségügyi Központ vezetője, Pócza Péter tiltakozott az akció ellen, mivel Budakeszin forgattak videót, és vágtak be képeket, és ezzel kapcsolatban állították azt, hogy nem megfelelő felszereléssel rendelkeznek háziorvosok.

Pócza Péter az M1 Híradójának azt mondta: bejelentés nélkül érkeztek a baloldali politikusok a rendelőintézetbe.

Szél Bernadették maszkosztogatását pedig a főorvos nemtelen támadásnak tartja. Közölte: a történtek után megkereste Szél Bernadettet és Szemző Áront is, és jelezte számukra, valótlant állítanak, mivel a védekezéshez szükséges minden védőfelszerelés a rendelkezésükre állt, és áll jelenleg is.

„Itt Budakeszin egyetlen egészségügyi dolgozó nem került kórházba, nem volt gyanús tünete, köszönhetően azt hiszem a megelőző intézkedéseknek és a védőfelszereléseknek. Én ezek mellett nem tudom mire vélni, és nem tudom értékelni ezeket a kampányfilmeket” mondta Pócza Péter..

Szél Bernadett mellett Karácsony Gergely főpolgármester is panaszkodik az összeállításban. Azzal vádolja a kormányt, hogy az intézkedéseivel ellehetetleníti a baloldali településvezetőket.

Varga Judit igazságügyi miniszternek pedig mindössze annyi jut az összeállításban, hogy elmondhatja: a rendkívüli intézkedések bármikor visszavonhatók. Mindez a kiegyensúlyozottságát és pártatlanságát előszeretettel hangsúlyozó német közmédiában

hirado.hu - M1
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó