Kovács Zoltán: Vezető brit lapban védték meg a magyar kormányt
2020. május 20. 09:10

A Financial Times olvasói levelében Andreas Stefanovszky védelmébe vette a magyar kormány járványügyi intézkedéseit. A szerző úgy érzi, Orbán Viktor miniszterelnök bármit is tesz, sosem érdemel pozitív főcímet a laptól.

  • Stefanovszky szerint nem meglepetés, hogy a miniszterelnök felvetette a veszélyhelyzeti jogok május végi visszaadását, amiről az újság egyik cikkében számolt be, hiszen azok időben és terjedelmükben is limitáltak.
  • Magyarországon a járvány kontroll alatt van, a halálozási ráták alacsonyabbak, mint bárhol Nyugat-Európában.
  • A szerző kérdőre vonta, mi ez a nagy hűhó, hiszen végül az is kiderül, hogy Magyarország mégis egy működő demokrácia.
  • A magyarok többsége szerint a határellenőrzés és a bevándorlás szuverenitásuk fontos része, amit nem adtak át az EU-nak.
  • Saját magunk akarjuk eldönteni, kivel élünk, főleg, ha olyan emberekről van szó, akik gazdasági okokból akarnak belépni és illegálisan utaztak át egy sor úgynevezett „biztonságos„ országon.

A fenti bejegyzést Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár tette közzé közösségi oldalán.

facebook
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó