Kovács Zoltán: Vezető brit lapban védték meg a magyar kormányt
2020. május 20. 09:10

A Financial Times olvasói levelében Andreas Stefanovszky védelmébe vette a magyar kormány járványügyi intézkedéseit. A szerző úgy érzi, Orbán Viktor miniszterelnök bármit is tesz, sosem érdemel pozitív főcímet a laptól.

 • Stefanovszky szerint nem meglepetés, hogy a miniszterelnök felvetette a veszélyhelyzeti jogok május végi visszaadását, amiről az újság egyik cikkében számolt be, hiszen azok időben és terjedelmükben is limitáltak.
 • Magyarországon a járvány kontroll alatt van, a halálozási ráták alacsonyabbak, mint bárhol Nyugat-Európában.
 • A szerző kérdőre vonta, mi ez a nagy hűhó, hiszen végül az is kiderül, hogy Magyarország mégis egy működő demokrácia.
 • A magyarok többsége szerint a határellenőrzés és a bevándorlás szuverenitásuk fontos része, amit nem adtak át az EU-nak.
 • Saját magunk akarjuk eldönteni, kivel élünk, főleg, ha olyan emberekről van szó, akik gazdasági okokból akarnak belépni és illegálisan utaztak át egy sor úgynevezett „biztonságos„ országon.

A fenti bejegyzést Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár tette közzé közösségi oldalán.

facebook
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó