Kovács Zoltán: Az ítélettel az egész EU-t veszélyeztetik
2020. május 21. 21:56

Megszüntette a magyar kormány a tranzitzónákat a szerb határnál. A röszkei és a tompai állomást már ki is ürítették. A Hír TV stúdiójában Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár beszélt az Európai Unió bíróságának döntésről.

„A migrációs válság csúcsán hoztunk egy sor olyan döntést, amely tulajdonképpen három elemre tagolva képes volt biztosítani azt, hogy az ország határait ne léphessék át illegálisan. (…) A tranzitzóna olyan lehetőséget adott számunkra, amely lehetővé tette, hogy anélkül, hogy Magyarország területére beléptek volna, az idáig valamilyen formában elvergődő, leginkább illegálisan ideérkező migránsok ügyét kezelni lehessen. Az Európai Unió bíróságának döntése nem arról szól, hogy be kell zárni a tranzitzónákat, hanem azt tette volna lehetővé, hogy négy hét után automatikusan az ott tartózkodókat be kellett volna engedni Magyarország területére” – mondta Kovács Zoltán. Hozzátette, ez egy kiskaput jelentett volna azon a hármas védelmi vonalon, amit a magyar kormány kialakított. Ezért kénytelenek bezárni ezt a bizonyos kiskaput.

„Megszűnnek a tranzitzónák és a határon, különös tekintettel a zöldhatáron nem lehet majd menekültjogi kérelmet beadni. Erre majd a konzulátusokon, tehát a természetesen biztonságos országnak számító országok konzulátusain lesz majd lehetőség.”

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA nézhető meg.


 
HírTV
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó