Kilenc megyében felhőszakadásokra figyelmeztet az OMSZ
2020. május 23. 09:11

Erősen felhős idő várható szombaton, a Dunántúlon egyre többfelé várhatók zivatarok az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint, mely kilenc megyére adott ki első fokú vészjelzést.

(Fotó: OMSZ)

Fokozatosan keleten is megnövekszik a felhőzet, országszerte erősen felhős idő lesz a jellemző szombaton. Napközben nyugaton és középen lehet eső, késő estétől északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon helyenként viharos széllökésekkel, esetleg felhőszakadással kísért zivatarok is kialakulhatnak – írta az OMSZ.

Napközben a keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. Késő este a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, és viharossá fokozódik. A hőmérséklet délután 15 és 24, késő este 12 és 17 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

Az OMSZ kilenc megyére adott ki első fokozatú veszélyjelzést. Estétől egy nyugat felől érkező hidegfront hatására a Dunántúlon egyre többfelé várhatók zivatarok. A zivatarokat felhőszakadás, viharos szél és kisebb mennyiségű jég kísérheti.

A front mögött az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati szél.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó