A magyarok és a szerbek szabadon közlekedhetnek a két ország között
2020. május 25. 10:18

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Jadranka Joksimovic, Szerbia integrációs minisztere és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke tartott közös sajtótájékoztatót Röszkén.

Szijjártó Péter elmondta: – A közép-európai térség jól védekezett. Végig ellenőrzésünk alatt tudtuk tartani a vírus terjedését. A határokon korlátoztuk a személyforgalmat, ez egy jó öntésnek bizonyult – állapította meg. – Ezután megfontoltan és óvatosan lehetőség van arra, hogy lépéseket tegyünk a normalitás irányába. A miniszter bejelentette: Ma 10 órától lehetővé válik a szerb és a magyar állampolgárok szabadon közlekedhessenek Magyarország és Szerbia határán.

Szerb állampolgárok beléphetnek Magyarország területére karanténkötelezettség nélkül, és mindazok a magyarok, akik Szerbiából jönnek Magyarországra, szintén karanténkötelezettség nélkül térhetnek vissza. Szerbiának igenis az Európai Unióban van a helye – hangsúlyozta a miniszter.

MTI
Címkék:
  • Majdan Minszkben
    A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
MTI Hírfelhasználó