Egy évvel elhalaszthatják a 2021-es alpesisí-vb-t
2020. május 25. 10:52

A szervezők szerint a pandémia hatása, a sportesemények egyelőre bizonytalan újraindulása miatt a halasztás lenne a legjobb megoldás. A tervezettnél egy évvel később kerülhet sor a 2021-es, Cortina d'Ampezzó-i alpesisí-világbajnokságra

. A Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) arra kéri majd a nemzetközi szövetséget (FIS), hogy a koronavírus-járvány miatt 2022 márciusában rendezze meg az eseményt - erről beszélt vasárnap este a RAI 2 televíziós csatornán Giovanni Malago, a CONI vezetője.

A versenyre a kiírás szerint jövő február 7. és 21. között kerülne sor. Malago szerint ugyanakkor a pandémia hatása, a sportesemények egyelőre bizonytalan újraindulása miatt a halasztás lenne a legjobb megoldás. Ha valóban megváltoztatják az időpontot, akkor a viadalt csak a 2022-es pekingi téli olimpia után rendezik majd meg. Cortina Milánóval közösen a 2026-os téli játékok házigazdája lesz.

MTI
Címkék:
  • Majdan Minszkben
    A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
MTI Hírfelhasználó