Bajba került a Cirque du Soleil
2020. május 25. 11:50

Guy Laliberte, a világhírű Cirque du Soleil alapítója visszavásárolja a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévő szórakoztatóipari vállalkozást. A cirkusztársulat olyan sokat adott neki, hogy kötelességének érzi segíteni - mondta a 60 éves milliárdos a kanadai rádiónak.

A kortárs cirkusz visszavételéről szóló terveinek részleteiről csupán annyit árult el, hogy van egy nagyon jó terve. A koronavírus-járvány miatt a kortárs cirkusznak világszerte 44 elődását le kellett mondani. 4679 artistáját és munkatársát, azaz a társulat tagjainak 95 százalékát kellett kényszerszabadságra küldenie.

Laliberte még utcaművészként 1984 júniusában Gilles Ste-Croix-val alapította a társulatot egy québeci kisvárosban, Baie-Saint-Paulban. 2015-ben adta el az akkor már nagyon sikeres vállalkozásának nagy részét 1,5 milliárd dollárért amerikai és kínai befektetőknek. Februárban maradék tulajdonától is megszabadult.

MTI
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó