Balog Zoltán: Szolidaritással és szeretettel forduljunk az idősebb generáció felé
2020. május 25. 11:51

Balog Zoltán református lelkész, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, 2012-2018 között az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője közösségi oldalán osztotta meg gondolatait a koronavírus-járvány utáni újrakezdésről. Véleménye szerint két nagy veszéllyel nézünk most szembe az elmúlt időszak, lelki és szociális sokkélményei után. Az egyik ilyen, hogy úgy akarunk visszatérni a normális életbe, hogy nem érdekelnek minket az elmúlt időszak tapasztalatai.

A másik veszély pedig az, hogy szembefordulunk az idősebb generációval, azokkal, akiket éppen védenünk kellene. „Elfordulunk tőlük, izoláljuk őket és akadályokat látunk bennünk és ahelyett, hogy az összefogás és a szolidaritás érvényesülne, inkább perifériára szorítjuk őket” – tette hozzá. Emlékeztetett a Tízparancsolat egyik ősi parancsára, hogy tisztelt anyádat és apádat.

A fiatalabb generáció a középgeneráción keresztül látja és tapasztalja majd, hogyan kell bánni az idősebbekkel, és amikor mi kerülünk ebbe a nemzedéki sorba, úgy fognak ők is bánni velünk – tette hozzá. Végül arra hívta fel a figyelmet, hogy ne engedjük, hogy csökkenjen az összetartozás élménye. A szolidaritás mellé szükség van arra is hogy jobban szeressük egymást, mint eddig.

hirado.hu
Címkék:
  • Majdan Minszkben
    A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
MTI Hírfelhasználó