A magyarok több mint kétharmada otthon tervezi a pihenést
2020. május 25. 14:47

A koronavírus-járvány ellenére erős nyarat és újraalakuló fenntartható turizmust progrnosztizálnak a legtöbb helyen a szakemberek. A szallas.hu szerint például ez a nyár idegenforgalmi szempontból biztosan más lesz, mint a korábbi években, de ettől függetlenül azért lehet arra számítani, hogy a szálláshelyek megtalálják a számításokat.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese elmondta, erős szezonra számítanak azzal együtt, hogy az idei nyár nem olyan lesz, mint a tavalyi vagy a tavalyelőtti volt. A vendégek részéről a foglalások a nyári időszakra május negyedike óta töretlenül érkeznek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba. Napról napra nő a foglalások száma Mintegy 1100 szálloda, 1700 panzió adatait látják, és közel 30 ezer magán és egyéb szálláshelyét. Július-augusztus hónapra napról napra nő a foglalások száma, de a szezon indítását a soron következő pünkösdi hétvége fogja megtenni – fejtette ki. Jelentős árváltozásra nem számítunk sem a vendéglátás esetében, sem a szálláshely szolgáltatás esetében sem – hangoztatta.

Nem szabad elfelejteni, hogy egyfelől nagyon erős a verseny az újranyitást követően a vendégek kegyeiért, amikor is a szolgáltatók mindent megtesznek azért, hogy minél több vendéget csalogathassanak be, márcsak ezért sem fognak árat emelni. Az újranyitás alkalmával elképzelhető piacélénkítés miatt egyik-másik szolgáltató részéről egy-egy kedvezményes ajánlat, de nem fogják a vendégekre áthárítani azt a többlet költséget, ami például a megemelkedett takarítással és adott esetben többlet személyzettel járna – tette hozzá. Több mint kétharmada a magyaroknak itthon tervez pihenni Kutatásokból egyértelműen látszik, hogy több mint kétharmada a magyaroknak itthon tervez pihenni az elkövetkezendő hat hónapban.

Ebből is döntőrészt alapvetően a nyári klasszikus szabadságolási időszakban. Ha igaz ez, és abból indulunk ki, hogy ez a magatartás csak tovább erősödik az elkövetkezendő hetekben, akkor számos honfitársunk választ majd egy hazai úticélt külföldi pihenés helyett – emelte ki Könnyid László.

MTI
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Identitásunk finomítása végett fontosak a múlt részletei
  Történelmi múltunk aprólékos és szisztematikus feldolgozása nélkül "nem tudhatjuk, kik is vagyunk valójában és merre tartunk az egyre inkább elszemélytelenedő világunkban" - mondta az Alkotmánybíróság elnöke Juhász Imre alkotmánybíró Fiume - egy középkori város és kikötő a hatalmi érdekek metszéspontjában című könyvének bemutatóján kedden Budapesten.
 • Gulyás Gergely: manapság lázadás normálisnak lenni
  Manapság lázadás konzervatívnak, normálisnak lenni - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kultúrharc a XXI. században című konferencián, Budapesten kedden.
 • A hitelcsomag nem vezethet birodalomalapításhoz
  A hitel kizárólag az EU bajba jutott gazdaságainak stabilizálását és az egész gazdasági közösség versenyképesebbé tételének megalapozását, "nem pedig a IV. Német-Római Szent Birodalom létrehozatalának előmozdítását szolgálja".
MTI Hírfelhasználó