ifj. Lomnici: abszurd a hitleri felhatalmazási törvényhez hasonlítás
2020. május 27. 10:38

Abszurd és mélyen megdöbbentő a hitleri felhatalmazási törvényhez hasonlítani a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt - mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szerinte tudatos és szervezett dezinformációs kampány része a magyar törvényt egy, az alkotmányosságtól teljes mértékben távol eső, közjogi formákat felrúgó törvényhez hasonlítani.

Mint mondta, számos európai parlamenti képviselő mellett többek között Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke és Michael Roth német külügyi államtitkár is komolyan támadta a törvény.    
 
Azzal kapcsolatban, hogy a kormány benyújtotta a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli felhatalmazás megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, a szakértő azt mondta, változtatásokkal, a járványügyi veszélyhelyzet utóhatásaihoz igazítva zajlik tovább a végrehajtói hatalom, a törvényhozás és az igazságszolgáltatás munkarendje Magyarországon.     
 
Európában és a tengeren túl is arra számítanak, hogy a járványnak lesznek újabb hullámai, attól függően, hogy az emberek mennyire tartják magukat az eddiginél lazább, de fontos szabályokhoz - fűzte hozzá ifj. Lomnici Zoltán.
MTI - M1
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó