Felvidék: Új célt szolgál a füleki Piac utca
2020. május 30. 00:08

A Piac utca évtizedeken át adott helyet a rendszeres szabadtéri piaci árusításnak. A fedett városi piaccsarnok felépítését követően eltűntek az utcából a fémből készült standok. A kihasználatlan utcát most megnyitják a járműforgalom előtt.

Az önkormányzat új projektet dolgozott ki, melynek alapján a Piac utcát a jövőben egyirányúsítják a gépjárműforgalom céljaira. Mint a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközleményben Agócs Attila, Fülek polgármestere kifejtette: a napokban a vízszintes útburkolati jelzések előkészítésén dolgoznak, és kialakítottak kilenc parkolóhelyet is.

Az utca vélhetőleg júniustól tölti majd be az új funkcióját.

„Bízunk benne, hogy a megnyitásával tehermentesítjük a városközpont közúti forgalmát, és ugyanakkor jobban bevonjuk a város vérkeringésébe a vásárcsarnok környékét“ – fűzte hozzá a polgármester, megjegyezve, hogy az utca forgalom előtti megnyitása és a parkolóhelyek kialakítása az első lépés a városháza előtti terület revitalizációjának tervezett projektjéhez.

„Jelenleg parkolóként szolgál, és nem kelt túl vonzó benyomást. A jövőben szeretnénk revitalizálni, növényzettel beborítani, és így egy új pihenőövezetet kialakítani rajta“ – egészítette ki.

Az új fedett vásárcsarnokot 2019 decemberében nyitották meg a városban. Több mint harminc helyi árusnak biztosítottak így megfelelő körülményeket ahhoz, hogy szerdánként és szombatonként eladásra kínálhassák a termékeiket.

A piac területén állandó jellegű árusítóhelyek is működnek, és különféle kulturális és társadalmi rendezvényekre is szolgál.

felvidek.ma
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Felveszik a kesztyűt a balliberális szélsőség ellen
  A nemrég alakult Megafon célja olyan internetes kommunikátorok képzése, akik a konzervatív, nemzeti hangok felerősítése által lehetőséget adnak a valódi politikai preferencia kialakításában.
 • Homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek
  A jogbiztonság már önmagában tiltja egy olyan homályos fogalom bevezetését európai uniós kötelezettségként, mint a jogállamiság - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Die Welt című német napilapnak adott, pénteken megjelent interjúban. "Általános hiányosságok" - ez a kommunizmusra emlékeztet.
 • Karácsony alkalmatlan a városvezetésre
  Virtuális politizálás Budapesten - A Tarlós-korszak tudatos építkezését felváltotta a virtuális politizálás időszaka, megelevenedni látszik a Demszky-éra utolsó éveire jellemző pangás kora. Mindez a 2022-es választásra készülő „habarékellenzék” kormányzásra való képességét is előre jelzi.
MTI Hírfelhasználó