Folyamatos az ellentét a görög-török határon
2020. május 30. 14:37

Görögország több száz katonát vezényelt a török határhoz, újabb migránsáradattól tartanak ugyanis az ottani hatóságok. Ezért mintegy 30 kilométer hosszan szögesdrótot és kerítést is terveznek építeni a határra. Folyamatos ellentétek vannak nemcsak a migránsok és a határt védő erők között, hanem a görög-török hatóságok között is – mondta George Spöttle a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakérője az M1 Ma reggel című műsorában szombaton.

Ara is kitért, hogy a görög és a magyar határkerítés építési szándék mögött nincs különbség. Hozzátette, Magyarország is ugyan olyan pajzs az Európai Unióban, mint Görögország, csak a magyarellenesség az Európai Unió részéről megakadályozza ennek belátását.  Tehát ebben a kérdésben is érződik az unió vezetősége által használt kettős mérce a tagországok között – mondta.

Hozzátette, ha a török-görög határon felgyűlt a migránstömeg elindul az Európai Unió felé az komoly kihívás elé fogja állítani a magyar, a horvát és szerb hatóságokat is, hiszen azok a migránsok, akik Törökországból eljutnak Görögországba, tovább az unió felé a balkáni útvonalat választják. Kiemelte, többen valószínűleg le fognak táborozni a magyar határ közelében, hiszen ez a legrövidebb út Ausztria, illetve az Európai Unió nyugati tagállamai felé.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok
  Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; írásában jelezte: készen áll a Közép-Európa megerősítését célzó stratégiai párbeszéd folytatására - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.
 • Baloldali propaganda amerikai pénzből
  A Nyugati Pályán elnevezésű Facebook- és Instagram-oldalakat a Political Capital balliberális agytröszthöz kapcsolódó cég hozta létre és működteti – saját bevallása szerint – amerikai pénzből. Az oldalak azt az álproblémát járják körbe, amely szerint Magyarország a Nyugathoz vagy a Kelethez akar-e tartozni.
 • A baloldal nemet mondott a családok támogatására
  A baloldal ismét nemet mondott a családok támogatására - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó