Trianon 100. évfordulójáról szól a közmédia egész napos műsorfolyama
2020. június 1. 12:41

(Fotó: MTI/Komka Péter)

A közmédia minden egyes csatornáján szó lesz június 4-én Trianon századik évfordulójáról, illetve arról az üzenetről, hogy képesek voltunk ezt a tragédiát is túlélni, életben maradni.

Június 4-én egész nap emlékező és tisztelgő műsorokkal és tartalmakkal készül a közmédia. A nézők és hallgatók a világ minden pontjáról üzenhetnek a közmédián keresztül rokonaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek. Küldhetnek egymásnak verset, prózát vagy népdalt is az osszetartozunk@mtva.hu e-mail címre.  A műsorok arra szólítanak, hogy szétszórva bár, de összetartozva emlékezzünk együtt a 100 évvel ezelőtti eseményekre.

„Azt gondolom, hogy minden magyar számára a századik évforduló megkívánja azt, hogy méltó módon emlékezzünk erre a történelmi eseményre” – mondta  Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója a Vasárnapi Újság című műsorban. Hozzátette, a közmédia ehhez szeretne hozzájárulni, egy olyan műsorfolyammal, amely mindenki számára megelégedéssel szolgál majd.  Hozzátette, ezért döntöttek úgy, hogy a közmédia minden egyes csatornáján szó lesz Trianon 100-ról, illetve arról az üzenetről, hogy képesek voltunk ezt a tragédiát is túlélni, képesek voltunk életben maradni, sőt mi több összetartunk és igazán erősek vagyunk, éppen ezért jövőnk is van.

Elmondta, a műsorfolyam összeállításánál az egyik fő szempontjuk az volt, hogy ne csak a gyászról szóljon a megemlékezés, hanem arról a fantasztikus erőről is, ami a magyar nemzetben él.

Kiemelte, a két nemzeti főadón, a Kossuth Rádióban és a Duna csatornán fognak inkább koncentrálódni a megemlékező műsorok. A Duna televízióban már reggel nyolc órától megkezdődnek a Trianonról szóló műsorok, a nap során többször kapcsolnak majd határo túli helyszíneket is – fűzte hozzá. Ezen kívül 16 óra 30 perckor közvetítik a megszólaló harangokat is, illetve megtekinthető lesz a parlament ünnepi ülése is.

Az este folyamán pedig az érdeklődők egy igazán különleges filmet nézhetnek meg, melynek címe: A beszéd – Apponyi. A film Apponyi gróf híres trianoni beszédét dolgozza fel.

hirado.hu - Kossuth Rádió Vasárnapi Újság
Címkék:
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Az EU nem védi Európa déli határát a migránsok ellen
  A csempészhajók - szépítő kifejezéssel NGO-hajók - kiszolgálják az embercsempészeket, és taxiztatják a csempészésért vagyonukkal fizető, becsapott afrikaikat. Nem tudni, milyen érdekeltség bújik meg a háttérben, mert az Unió - ellentétben a józan ésszel - nem védi a kontinenst.
 • Nemzeti örökségünk megőrzése a színházban is
  Nyílt levél színművészeinktől - A Színház- és Filmművészeti Egyetemen százötvenöt éve generációk adják egymásnak tovább a tudást és a szakma szeretetét. Nemzeti kultúránk védelmében kinyilvánítjuk, hogy támogatunk minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot - továbbfejlesztve azt - nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.
 • Orbán: jó évet zár a V4
  Jó évet zár a V4, európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték - mondta Orbán Viktor magyar minsizterelnök.
MTI Hírfelhasználó