Trianon 100 - Latorcai: az összmagyarság a közép-európai térség fejlődésének legfőbb motorja
2020. június 3. 22:32

Az összmagyarság a közép-európai térség együttműködésének és fejlődésének legfőbb motorjává vált a kormány elmúlt tíz évben meghozott nagyszabású gazdasági, társadalmi és nemzetpolitikai intézkedéseinek köszönhetően - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára szerdán a Baranya megyei Egerágon.

Latorcai Csaba a trianoni békeszerződés századik évfordulója alkalmából készített, a település parkjában elhelyezett emléktábla avatóján elmondta, a 2020-as esztendő nemcsak az emlékezés, de egyben a magyar nemzet összetartozásának, az egymás iránti felelősség és a szolidaritás éve.

"Arra biztat és bátorít bennünket, hogy higgyünk önmagunkban, és abban, hogy a legnehezebb történelmi időnkben is képesek voltunk és vagyunk a jövőnkre vonatkozóan sikeres válaszokat adni" - fogalmazott.

Száz éve egy traumából kellett a nemzetet újra felemelni, a romokból maradandót építeni és távlatot nyújtani a területének kétharmadát elveszítő nemzetnek. Bethlen István, Teleki Pál, Hóman Bálint és Klebelsberg Kuno "heroikus küzdelemben kezdtek hozzá az ország fizikai és a nemzet szellemi újjáépítéséhez" - mondta az államtitkár.

Latorcai Csaba aláhúzta: száz évvel "az igazságtalanul ránk kényszerített diktátum után ma büszkén és a jövőbe bizalommal vetett hittel mondhatjuk, hogy minden nagyhatalmi törekvés, belső árulás, a barna és vörös diktatúra, a levert '56-os forradalom ellenére, az áhított és elért rendszerváltoztatás minden nehézsége dacára mi magyarok mégis megmaradtunk, és képesek vagyunk szembenézni a 21. század kihívásaival". Felhívta a figyelmet, hogy a kormány elmúlt tíz évben meghozott nagyszabású gazdasági, társadalmi és nemzetpolitikai intézkedéseinek köszönhetően "az összmagyarság a közép-európai térség együttműködésének és fejlődésének legfőbb motorjává vált".

Az államtitkár azt kívánta, hogy "eleink bátor helytállása, cselekvő hazaszeretete erősítsen bennünket abban, hogy nekünk, magyaroknak van jövőnk, és a nemzeti összefogás elég muníciót ad ahhoz, hogy sorsunkat magunk alakíthassuk évezredes otthonunkban, a Kárpát-medencében" - fogalmazott.

MTI
Címkék:
  • Majdan Minszkben
    A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
MTI Hírfelhasználó