Trianon-fájó versenynek minősítette a nemzeti összetartozás napját a momentumos
2020. június 4. 20:12

Magyarkodó, póz- és Trianon-fájó versenynek nevezte a nemrég még lámpavassal fenyegetőző momentumos Szarvas Koppány Bendegúz a június 4-én trianoni békediktátumra emlékezőket. A józsefvárosi önkormányzati képviselő azt is megemlítette „ünnepi” Facebook-posztjában, hogy a Momentum elnöki szintű találkozót szervez a román partnerpárttal, az USR-rel, amelyről tudni, hogy tagjaik között számos magyarellenes román nacionalista bújik meg.

Évente június 4-én tetőzik a magyarkodó pózverseny, ahol egyes, magukat jobboldalinak mondó politikai szereplők azon küzdenek egymással, hogy ki tud hivalkodóbban sajnálkozni az idén 100 éves tragédia fölött. Ezért kifejezetten utálom az emléknaposdit, aztán majd lehet, hogy megszeretem, ha nem a pózolásról szól, meg a múlt rózsaszínre színezéséről, hanem a magyar jelenről és jövőről – írta a nemzeti összetartozás napján Facebook-bejegyzésében az a Szarvas Koppány Bendegúz, aki a fideszesekről két hónapja még azt mondta: mindent megtesznek a fiúk a lámpavasért.

Az egykori Gyurcsány-párti momentumos azt írta: azon dolgozik a Momentum Mozgalom, hogy elnöki szintű találkozó jöjjön létre a román partnerpárttal, az USR-rel. Azzal a romániai párttal, akik között számos magyarellenes nacionalista található.

– Vagyis a Momentum igazán kiáll az országhatáron túli magyarok mellett, a lényegi különbség, hogy azt gondoljuk, hogy ezt nem asztalcsapkodással és látványos hisztivel kell elérni, hanem például azzal, hogy leülünk a szövetséges pártvezetővel és kérdőre vonjuk, hogy „kedves kolléga, ez mégis mi a f…ranc volt?!”. Aztán a következő lépéseket a reakcióhoz igazítjuk. Az önfeladás és a hiszti között ez egy igazi arany középút, Szlovákiában már bejött, felkészül Románia. És egész addig küzdünk tovább, amíg el nem érjük, hogy egész Európában, mindenhol, mindenestől jó legyen magyarnak lenni – fakadt ki Szarvas, majd azzal zárta ünnepi írását „nekem erről szól június 4., nem pedig a Trianon-fájó versenyről.”

A Magyar Nemzet korábban megírta: akasztással fenyegetőzött a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz. A józsefvárosi önkormányzati képviselő Facebook-posztjában lámpavasra kívánta a Fidesz politikusait. A Józsefvárosi Fidesz lemondásra szólította fel a Százados negyed képviselőjét, ehhez csatlakozott a helyi civil szervezet is, a képviselő nem kívánt lemondani tisztségéről.


 
magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Kettős mérce származási alapon egy EU-tagállamban
  Megszüntették a kisebbségi kultúrák részlegét a felvidéki kulturális minisztériumban, és annak feladatai egy új, "többpólusú politikák osztálya" néven létrehozott részleg hatásköre alá kerültek.
 • Magyar külpolitika a Covid–19 után
  Nyolc sarkalatos pontban a kormányzati alapelvekről, a diplomácia lehetőségeiről.
 • Trianoni emlékmű: avatás huszadikán
  Nemsokára mindannyian megnézhetjük és bejárhatjuk az Alkotmány utcai Nemzeti összetartozás emlékhelyét, melynek két hosszanti, gránitburkolatú oldalfalán az 1913-as összeírás szerinti 12 537 magyarországi település neve van bevésve. Az emlékhely Kossuth tértől távolabbi végén pedig egy több részre hasadt gránittömb belsejében örökmécses lobog majd, amely a nemzeti összetartozás gondolatát hivatott jelképezni.
MTI Hírfelhasználó