Trianon-fájó versenynek minősítette a nemzeti összetartozás napját a momentumos
2020. június 4. 20:12

Magyarkodó, póz- és Trianon-fájó versenynek nevezte a nemrég még lámpavassal fenyegetőző momentumos Szarvas Koppány Bendegúz a június 4-én trianoni békediktátumra emlékezőket. A józsefvárosi önkormányzati képviselő azt is megemlítette „ünnepi” Facebook-posztjában, hogy a Momentum elnöki szintű találkozót szervez a román partnerpárttal, az USR-rel, amelyről tudni, hogy tagjaik között számos magyarellenes román nacionalista bújik meg.

Évente június 4-én tetőzik a magyarkodó pózverseny, ahol egyes, magukat jobboldalinak mondó politikai szereplők azon küzdenek egymással, hogy ki tud hivalkodóbban sajnálkozni az idén 100 éves tragédia fölött. Ezért kifejezetten utálom az emléknaposdit, aztán majd lehet, hogy megszeretem, ha nem a pózolásról szól, meg a múlt rózsaszínre színezéséről, hanem a magyar jelenről és jövőről – írta a nemzeti összetartozás napján Facebook-bejegyzésében az a Szarvas Koppány Bendegúz, aki a fideszesekről két hónapja még azt mondta: mindent megtesznek a fiúk a lámpavasért.

Az egykori Gyurcsány-párti momentumos azt írta: azon dolgozik a Momentum Mozgalom, hogy elnöki szintű találkozó jöjjön létre a román partnerpárttal, az USR-rel. Azzal a romániai párttal, akik között számos magyarellenes nacionalista található.

– Vagyis a Momentum igazán kiáll az országhatáron túli magyarok mellett, a lényegi különbség, hogy azt gondoljuk, hogy ezt nem asztalcsapkodással és látványos hisztivel kell elérni, hanem például azzal, hogy leülünk a szövetséges pártvezetővel és kérdőre vonjuk, hogy „kedves kolléga, ez mégis mi a f…ranc volt?!”. Aztán a következő lépéseket a reakcióhoz igazítjuk. Az önfeladás és a hiszti között ez egy igazi arany középút, Szlovákiában már bejött, felkészül Románia. És egész addig küzdünk tovább, amíg el nem érjük, hogy egész Európában, mindenhol, mindenestől jó legyen magyarnak lenni – fakadt ki Szarvas, majd azzal zárta ünnepi írását „nekem erről szól június 4., nem pedig a Trianon-fájó versenyről.”

A Magyar Nemzet korábban megírta: akasztással fenyegetőzött a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz. A józsefvárosi önkormányzati képviselő Facebook-posztjában lámpavasra kívánta a Fidesz politikusait. A Józsefvárosi Fidesz lemondásra szólította fel a Százados negyed képviselőjét, ehhez csatlakozott a helyi civil szervezet is, a képviselő nem kívánt lemondani tisztségéről.


 
magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Az EU nem védi Európa déli határát a migránsok ellen
  A csempészhajók - szépítő kifejezéssel NGO-hajók - kiszolgálják az embercsempészeket, és taxiztatják a csempészésért vagyonukkal fizető, becsapott afrikaikat. Nem tudni, milyen érdekeltség bújik meg a háttérben, mert az Unió - ellentétben a józan ésszel - nem védi a kontinenst.
 • Nemzeti örökségünk megőrzése a színházban is
  Nyílt levél színművészeinktől - A Színház- és Filmművészeti Egyetemen százötvenöt éve generációk adják egymásnak tovább a tudást és a szakma szeretetét. Nemzeti kultúránk védelmében kinyilvánítjuk, hogy támogatunk minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot - továbbfejlesztve azt - nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.
 • Orbán: jó évet zár a V4
  Jó évet zár a V4, európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték - mondta Orbán Viktor magyar minsizterelnök.
MTI Hírfelhasználó