Trianon-fájó versenynek minősítette a nemzeti összetartozás napját a momentumos
2020. június 4. 20:12

Magyarkodó, póz- és Trianon-fájó versenynek nevezte a nemrég még lámpavassal fenyegetőző momentumos Szarvas Koppány Bendegúz a június 4-én trianoni békediktátumra emlékezőket. A józsefvárosi önkormányzati képviselő azt is megemlítette „ünnepi” Facebook-posztjában, hogy a Momentum elnöki szintű találkozót szervez a román partnerpárttal, az USR-rel, amelyről tudni, hogy tagjaik között számos magyarellenes román nacionalista bújik meg.

Évente június 4-én tetőzik a magyarkodó pózverseny, ahol egyes, magukat jobboldalinak mondó politikai szereplők azon küzdenek egymással, hogy ki tud hivalkodóbban sajnálkozni az idén 100 éves tragédia fölött. Ezért kifejezetten utálom az emléknaposdit, aztán majd lehet, hogy megszeretem, ha nem a pózolásról szól, meg a múlt rózsaszínre színezéséről, hanem a magyar jelenről és jövőről – írta a nemzeti összetartozás napján Facebook-bejegyzésében az a Szarvas Koppány Bendegúz, aki a fideszesekről két hónapja még azt mondta: mindent megtesznek a fiúk a lámpavasért.

Az egykori Gyurcsány-párti momentumos azt írta: azon dolgozik a Momentum Mozgalom, hogy elnöki szintű találkozó jöjjön létre a román partnerpárttal, az USR-rel. Azzal a romániai párttal, akik között számos magyarellenes nacionalista található.

– Vagyis a Momentum igazán kiáll az országhatáron túli magyarok mellett, a lényegi különbség, hogy azt gondoljuk, hogy ezt nem asztalcsapkodással és látványos hisztivel kell elérni, hanem például azzal, hogy leülünk a szövetséges pártvezetővel és kérdőre vonjuk, hogy „kedves kolléga, ez mégis mi a f…ranc volt?!”. Aztán a következő lépéseket a reakcióhoz igazítjuk. Az önfeladás és a hiszti között ez egy igazi arany középút, Szlovákiában már bejött, felkészül Románia. És egész addig küzdünk tovább, amíg el nem érjük, hogy egész Európában, mindenhol, mindenestől jó legyen magyarnak lenni – fakadt ki Szarvas, majd azzal zárta ünnepi írását „nekem erről szól június 4., nem pedig a Trianon-fájó versenyről.”

A Magyar Nemzet korábban megírta: akasztással fenyegetőzött a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz. A józsefvárosi önkormányzati képviselő Facebook-posztjában lámpavasra kívánta a Fidesz politikusait. A Józsefvárosi Fidesz lemondásra szólította fel a Százados negyed képviselőjét, ehhez csatlakozott a helyi civil szervezet is, a képviselő nem kívánt lemondani tisztségéről.


 
magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Miért félnek Trumptól még mindig?
    Aki alternatív világértelmezési keretet és fogalom-készletet merészel használni, azt egész egyszerűen kitiltják minden létező platformról, és ezzel volt valóság, nincs valóság, egy gonddal kevesebb.
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
MTI Hírfelhasználó