Rövidített programmal, de megtartják a Kolozsvári Magyar Napokat
2020. június 4. 21:55

Rövidített programmal, de idén is megtartják a kolozsvári magyar napokat - jelentették be csütörtökön a szervezők.

A Kincses Kolozsvár Egyesület MTI-hez eljuttatott közleményében Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szavait idézte, amelyek szerint "nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet".

A rendezvénysorozat szervezői e gondolat szellemében vállalkoznak arra, hogy a koronavírus-járvány és a leküzdésére hozott intézkedések miatti nehéz helyzetben is megszervezzék a Kolozsvári Magyar Napokat - írták.
Megjegyezték: a szükségállapot a megszokott szervezési és lebonyolítási rendet is felülírja, ezért az augusztus 19-21. közé tervezett Kolozsvári Magyar Napok programjáról és további részleteiről csak július folyamán tájékoztatják az érdeklődőket.

A Kincses Kolozsvár Egyesület szerint Erdély egyik legnagyobb kulturális fesztiválja a magyar nemzeti megújulás jegyében született, és idén is meg szeretné tölteni a kolozsvári tereket az augusztusi ünnepek idején. E jeles napok sorában augusztus 19-ét említették, amikor a kolozsváriak településük városi rangra emelését ünneplik, valamint  augusztus 20-át, államalapító Szent Istvánt ünnepét.

MTI
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó