Seehofer: Vissza kell fordítani a migránsokat az EU határairól
2020. június 9. 09:20

Az Európai Unió migránspolitikájának felülvizsgálatára és a külső határok védelmének megerősítésére kell törekednie Németországnak, miután július 1-től átveszi az unió soros elnökségét, jelentette ki Horst Seehofer német belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban. A civil jogvédők máris támadják a belügyminiszter javaslatát – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Seehofer - magyarnemzet.hu; twitter

Horst Seehofer a német Funke Médiacsoport lapjaiban megjelent interjúban nyomatékosította korábbi felhívását, miszerint még azelőtt meg kell vizsgálni a migránsok 

A Pro Asyl migránsjogvédő szervezet máris hangot adott nemtetszésének. „Tiltakozunk a külső határokon bevezetendő tömeges ellenőrzések ellen” – jelentette ki Günter Burkhardt, a berlini székhelyű szervezet igazgatója. Burkhardt azzal indokolta felháborodását, hogy a jogi képviselettel nem rendelkező migránsok nem tudnának fellebbezni az esetleges „inkorrekt jogi döntések” ellen. Seehofer arról is beszélt, az illegális bevándorlók befogadása ellen határozottan tiltakozó közép-európai államoknak törekedniük kell a kompromisszumos megoldásra. „Ha egy állam nem vesz részt a (migránsok) elosztásában, akkor más módon támogassa a rendszert. Egyfajta rugalmas szolidaritást is elképzelhetőnek tartok” – idézte a német belügyminisztert a ZDF közszolgálati televízió honlapja – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.
 

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó