Seehofer: Vissza kell fordítani a migránsokat az EU határairól
2020. június 9. 09:20

Az Európai Unió migránspolitikájának felülvizsgálatára és a külső határok védelmének megerősítésére kell törekednie Németországnak, miután július 1-től átveszi az unió soros elnökségét, jelentette ki Horst Seehofer német belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban. A civil jogvédők máris támadják a belügyminiszter javaslatát – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Seehofer - magyarnemzet.hu; twitter

Horst Seehofer a német Funke Médiacsoport lapjaiban megjelent interjúban nyomatékosította korábbi felhívását, miszerint még azelőtt meg kell vizsgálni a migránsok 

A Pro Asyl migránsjogvédő szervezet máris hangot adott nemtetszésének. „Tiltakozunk a külső határokon bevezetendő tömeges ellenőrzések ellen” – jelentette ki Günter Burkhardt, a berlini székhelyű szervezet igazgatója. Burkhardt azzal indokolta felháborodását, hogy a jogi képviselettel nem rendelkező migránsok nem tudnának fellebbezni az esetleges „inkorrekt jogi döntések” ellen. Seehofer arról is beszélt, az illegális bevándorlók befogadása ellen határozottan tiltakozó közép-európai államoknak törekedniük kell a kompromisszumos megoldásra. „Ha egy állam nem vesz részt a (migránsok) elosztásában, akkor más módon támogassa a rendszert. Egyfajta rugalmas szolidaritást is elképzelhetőnek tartok” – idézte a német belügyminisztert a ZDF közszolgálati televízió honlapja – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.
 

magyarnemzet.hu
Címkék: