Simicskó: A DK-nak döntenie kell a hitlerező polgármesteréről
2020. június 27. 16:33

„Sokkoló a kijelentés. Politikusként, Újbuda országgyűlési képviselőjeként én kérek elnézést a nevében mindenkitől, főként a holokauszt áldozataitól, hiszen a II. világháború alatt végrehajtott, a nemzetiszocialista német kormány által eltervezett és irányított népirtás hatmillió európai, zsidó származású ember halálát okozta. Ennek a borzalomnak a kitalálóját és végrehajtóját méltatni mérhetetlenül felháborító, tiszteletlen és elítélendő” – reagált Simicskó István arra, hogy a Demokratikus Koalíció tavaly megválasztott XI. kerületi polgármestere a testületi ülésen kifejtette, Adolf Hitler megérdemelte, hogy a Time magazin (helyesen: 1938-ban) az év emberének választotta.

 

Újbuda kormánypárti országgyűlési képviselője mélyen megdöbbent az elhangzottakon. – Hitler az emberiség ellen elkövetett bűneivel, a faji megkülönböztetéssel, egy sok millió ember halálát és szenvedését okozó XX. századi tömeggyilkos. Az 1925-ben megjelent Mein Kampfjában lefektette a nácizmus ideológiáját, amelyben alacsonyabb rendűnek nevezte a szláv népeket és hivatalos politikájává tette a zsidóság kiirtását. Tettei és cselekedetei minden jóérzésű embert mélyen taszítanak. Felfoghatatlan, hogy a kerület DK-s polgármestere pozitív jelzőkkel illette és dicsérte az antiszemitizmus beteg gondolkodású szereplőjét. Biztos, hogy Hitler jól be tudta fűzni a cipőjét és be tudta gombolni az ingujját, de ettől még a XX. század legvisszataszítóbb személyisége volt, az 1938-as Time magazin előtt is és utána is – fogalmazott Simicskó István. Hozzátette: a közéletbe nem való az a politikus, aki nem tiszteli a választóit, az embereket. – A DK-nak el kell döntenie, elhatárolódik a személyétől vagy egyetért polgármestere véleményével! – hangsúlyozta a kerület országgyűlési képviselője.

A XI. kerületi önkormányzat csütörtöki testületi ülésén László Imre Dk-s polgármester szó szerint ezt mondta: „36-ban vagy 37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan a világgazdasági válság után.”

Az újbudai polgármester mindezt egy közterület-elnevezési vita után mondta, amely arról szólt, hogy legyen-e a XI. kerületben Nelson Mandela park vagy sem.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Hisztériakeltés: a balatoniakat támadja az MSZP
  A szabadstrandok után most a Balaton környezetéért aggódik a baloldal.
 • Gyűlöletcunamit indított a baloldal Müller Cecília ellen
  Ismét Müller Cecília került a balliberális médiumok célkeresztjébe. Ezúttal Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke köszörülte a nyelvét az országos tiszti főorvos személyén és munkásságán a Népszavában, összességében azt nehezményezve, hogy az emberek köszönetet mondanak Müller doktornő munkájáért. A 444.hu sem cáfolta meg magát: kapva kapott az alkalmon, hogy lefasisztázza a szakembert.
 • Négyből semmi – A szegedi szabadstrandok múltja és jelene
  „A szabadstrandok elvételére tett kísérlet merénylet a magyar nyár ellen” – olvasható az MSZP legújabb hazugságkampányában, melynek aláírásgyűjtő akciójába nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a párt szegedi önkormányzati képviselői is. Azok, akik az elmúlt másfél évtizedben asszisztáltak ahhoz, hogy a Tisza-parti baloldali városvezetés Szeged valamennyi szabadstrandját fölszámolja.
MTI Hírfelhasználó