Farkas Örs: a baloldal meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket a koronavírus-járványról
2020. június 30. 10:42

A baloldal meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket a koronavírus-járványról, és annak gazdasági vonatkozásairól - mondta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

Farkas Örs: Karácsony politikai kifizetőhellyé változtatta Budapestet -  PestiSrácok

Farkas Örs

Hozzátette: "önmagában komikus", hogy azok a pártok, amelyek néhány hónappal ezelőtt még diktatúrát kiáltottak Magyarországon, megpróbálják bojkottálni a demokratikus eljárást, amellyel az emberek részt vehetnének a döntéshozatalban.
   
Ez nem új, hiszen a migrációval kapcsolatos népszavazáskor is voltak olyan ellenzéki pártok, amelyek arra biztatták az embereket, hogy ne vegyenek részt a szavazáson - emlékeztetett a szóvivő.
   
A mostani nemzeti konzultáció témáit a közbeszédet meghatározó kérdéskörei adták - mondta, megjegyezve, hogy a migráció ezek közé tartozik, amit a magyar baloldal és Brüsszel is kétségbe von.
   
Jelenleg Magyarországgal szemben három kötelezettségszegési eljárás is folyamatban van a migrációval kapcsolatban - mondta, hozzátéve, ebből is látszik, hogy a vita aktuális.
   
Azzal, hogy az emberek elmondjak a véleményüket, megtalálhatók azok az egyetértési pontok, amelyek alapján ezt a vitát Brüsszelben is határozottan meg lehet vívni - jelentette ki Farkas Örs.
 

MTI
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó