Magyarul is megjelent a Bulgáriában sikert arató könyv Orbán Viktorról
2020. június 30. 15:57

A Kairosz Kiadó kiadásában magyarul is megjelent Georgi Markov bolgár politikus könyve Orbán Viktor magyar miniszterelnökről Az Orbán-jelenség címmel.

Kairosz Könyvkiadó. Az Orbán-jelenség Georgi Markov

– Szeretem Orbán Viktort, mert szeretem Magyarországot – írja a szerző, aki vállalja a magyar kormányfő iránti szimpátiáját, és megvizsgálja az Orbán-kormány elmúlt tíz évben elért legfőbb sikereit, gazdaság- és családpolitikáját. 

Markov politikai fenoménnek nevezi Orbán Viktort, amiért harminc éven át folyamatosan képviselőnek választották, négyszer miniszterelnöknek, és tíz éve kormányoz kétharmados többséggel. A szerző bemutatja Orbán Viktor politikai pályafutását, ismerteti leghíresebb mondásait, véleményét a liberális és illiberális demokráciáról, bemutatja harcát Európa keresztény értékeinek megőrzéséért, küzdelmét a brüsszeli bürokratákkal, az Európai Parlament balliberális szárnyával és a Soros-birodalommal.

Az egykori alkotmánybíró Georgi Markov ma a legnagyobb bolgár kormánypárt, a jobboldali Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért parlamenti képviselője, az egyetlen, aki tagja volt a rendszerváltás utáni alkotmányozó nemzetgyűlésnek.

Szókimondása és szellemessége miatt rendszeresen szerepel mind a baloldali, mind a jobboldali médiában.
Markov szerint Orbán Viktor annyira népszerű Bulgáriában, hogy ha indulna a választásokon, csak egy „Szervusz!"-t kellene mondania, és máris bejutna a parlamentbe. Markov könyve Bulgáriában kirobbanó sikert ért el, több városban rendeztek író-olvasó találkozókat, ahol tömött sorokban várakoztak a dedikálására.

origo.hu
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó