Különleges felderítés és közvetlen műveletek
2020. június 30. 19:30

SR, DA - ez a két rövidítés valószínű sokak számára nem mond semmit. Nem úgy az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár által szervezett Különleges Műveleti Alaptanfolyamon lévő katonák számára...

balassi.eu.jpg

A tíz hónapos tanfolyam alatt azt a tudást, képességet szerzik meg a leendő különleges műveleti katonák, amelyekkel később alkalmassá válnak a csoportbeli beosztások betöltésére, az együttműködésre, a közös feladatvégzésre. A jelenlegi fázisban a gyakorlati felkészítés során – elöljárói parancs alapján – különleges felderítési (SR – Special Reconnaissance) feladatot kellett megtervezniük és a terveik alapján végrehajtaniuk.

A feladat helikopteres kirakással kezdődött. Földet érés után rejtetten közelítették meg a kijelölt célterületet, ahol kiválasztották a megfigyelésére legalkalmasabb helyet. A megfigyelés és felderítés tárgya egy stratégiai fontosságú cél volt. A szerzett információkat, valamint a célterületen történt tevékenységeket dokumentálták, jelentették, majd elhagyták a területet. A katonákat az ellenség elől rejtetten emelték ki.

20200630_különleges felderítés (1)

A gyakorlatok kivitelezése során mutatkozik meg, hogy a jelöltek alaptanfolyamon megszerzett tudást, képességet milyen mértékben tudják alkalmazni: a rajtaütés-elfogás végrehajtása a jól megtervezett forgatókönyvnek köszönhetően sikeres volt.

K. G. őrmester

B. G. hadnagy

honvedelem.hu
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó