NB I - Válogatott kapust igazolt a Ferencváros
2020. július 1. 11:20

Bogdán Ádám személyében válogatott kapust igazolt a bajnok Ferencváros labdarúgócsapata.

A klub honlapja szerdai beszámolójában azt nem közölte, hogy a 32 éves hálóőr mennyi időre írt alá.

A kapus az M1 aktuális csatornának azt mondta: izgatott, hogy hazatérhet, boldogan szerződött vissza Magyarországra.

"A Hiberniannél úgy alakult a helyzet, hogy nem tudtak új kontraktust ajánlani, miközben a Fradival egyre közelebb kerültünk egymáshoz. A sors így akarhatta" - fogalmazott Bogdán, aki azért fog küzdeni, hogy bemutatkozhasson az NB I-ben, ugyanis korábban még nem szerepelt első osztályú bajnoki mérkőzésen.

Kiemelte, az előző nyár tanulsága számára az volt: nem szabad kivárni, akkor ugyanis több lehetőséget is visszautasított, mert számára fontos, hogy jól érezze magát ott, ahol él.

Poszttársaival, Dibusz Dénessel és Gróf Dáviddal kapcsolatban kijelentette, mindkettőt kiváló képességű játékosnak tartja, akikkel motiváló lesz együtt dolgozni, ugyanakkor - mint mondta - ő akkor képes a legjobb teljesítményre, ha a spekulációk helyett csak saját magával foglalkozik.

A válogatottságot illetően azt mondta, a Ferencvárosba szerződésével egy többlépéses folyamat első lépését tette meg egyelőre.

"Azok után, hogy megfelelő színvonalat képviselő együttesbe igazoltam, úgy kell edzenem és teljesítenem, hogy játéklehetőséget kapjak, utána pedig még azzal is élni kell tudni. Eddig még két-három lépcsőfok hátra van, ezeket szeretném betartani" - fogalmazott a kapus, aki számára külön motivációs tényező, hogy a Ferencvárossal a nemzetközi kupaporondon is szerepelhet.

Bogdán a Vasasban nevelkedett, majd 2007-ben Angliába igazolt, ahol a Bolton Wanderers és az FC Liverpool játékosa volt, 2018-tól pedig előbb kölcsönben, majd végleg a skót Hibernian együttesében védett. A nemzeti együttesben húsz alkalommal lépett pályára, legutóbb 2016-ban.

A Ferencváros elsőszámú kapusa a szintén válogatott Dibusz Dénes volt a szombaton befejeződött idényben, alkalmanként pedig a válogatott kerettag Gróf Dávid helyettesítette.

MTI
Címkék:
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Áder: jól kezeltük a járványt
  Magyarország és Szlovénia a lakosságszámához viszonyítva a legjobban teljesítők közé tartozik az Európai Unióban a koronavírus-járvány kezelésében, mind a megbetegedések, mind az elhalálozások alacsony száma alapján - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.
 • A demokraták nagy novemberi szocialista forradalmat álmodnak
  Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
 • Megkezdődött az M1-M7-es autópályák átkötésének előkészítése
  Kiválasztotta a tervezőt a Komárom és Sárbogárd közötti gyorsforgalmi út fejlesztéséhez a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő. Az észak-déli irányú összeköttetés feladata tehermentesíteni a fővárost és környékét a nemzetközi tranzitforgalomtól.
MTI Hírfelhasználó