Egykori republikánusok akciócsoportot hoztak létre Biden támogatására
2020. július 1. 20:52

Egykori republikánus tisztségviselők politikai akciócsoportot hoztak létre Joe Biden demokrata párti elnökjelölt támogatására - jelentette szerdán az amerikai közszolgálati rádió (NPR).

A rádió nem nevezte meg konkrétan a csoportban résztvevők nevét, csupán úgy fogalmazott: George W. Bush volt republikánus elnök kormányzatának tisztségviselői is köztük vannak.

A politikai akciócsoportok (PAC) az Egyesült Államokban kivált választások idején aktívak: pénzt gyűjtenek az általuk támogatott jelölt kampányára, vagy egy másik politikus vereségének elősegítésére, programokat és kampányokat szerveznek, és nemcsak személyek, hanem pártok támogatásában is aktívak lehetnek. Az új akciócsoport a tervek szerint internetes oldalt nyit, jelen lesz a közösségi médiában és olyan videókat készít majd, amelyeken ismert republikánus személyiségek dicsérik Joe Bident.

Az NPR idézte Jennifer Millikint, az egyik szervezőt, aki 2004-ben George W. Bush újraválasztási kampányának egyik munkatársa volt. Millikin azt állította: a jelenlegi elnök, Donald Trump "veszély jelent". Nem nevezte meg a csoport tagjait és azt sem, hogy kik a pénzügyi adományozók. Ez utóbbi adatot azonban októberig be kell jelenteni a Szövetségi Választási Bizottságnak.

A politikai akcióbizottság megalakításáról tájékoztatták George W. Busht, de az egykori elnök nem vesz részt a szerveződésben és nem jelezte azt sem, hogy támogatná tevékenységét. Bush szóvivője csak annyit mondott, hogy a volt elnök visszavonult a politikától, és nem kíván részt venni ez idei választási csatározásokban.

MTI
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Rákosi-klónok
  Csak azt nem értem, ilyen fenyegetés után mit csinálnak az állítólagos jogvédők, ideértve az Orbán börtönéről sivalkodó Szél Bernadettet, az összes libsi nem kormányzati szervezetet, Věra Jourovát, a holland miniszterelnököt és társaikat?
 • Egy felmérés szerint tombol az öncenzúra az Egyesült Államokban
  A megkérdezetteknek közel kétharmada fél őszintén elmondania a véleményét egy Egyesült Államokban készült felmérés szerint. A baloldal „puha diktatúrája” még a mérsékelten liberális érzelműeket sem kíméli.
 • Semmi esélye a habarékellenzéknek az egységes jobboldallal szemben
  Kormányzásképtelen a baloldalon az a hatalomtechnikai alkukon alapuló ellenzék, amelynek sem közös ideológiája, sem közös víziója nincsen – véli Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint az egység mára egyértelműen a jobboldal sajátossága, az Orbán Viktor által létrehozott jobboldali szövetség pedig rendkívül sikeres, a mostani parlamenti ciklus felénél is a biztos pártválasztók között ötven százalék feletti támogatottsággal bír.
MTI Hírfelhasználó