TMH: hamarosan indul az egyiptomi vasúti kocsik magyarországi gyártása
2020. július 2. 14:52

Hamarosan idul az Egyiptomi Nemzeti Vasúttársaság rendelésére készülő vasúti személykocsik magyarországi gyártása a Dunakeszi Járműjavítóban - közölte a TMH Hungary csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, hogy a Dunakeszi Járműjavító új tulajdonosai, a TMH csoporthoz tartozó TMH International valamint a Magyar Vagon Zrt. (MA-VAG) 1 milliárd euró (350 milliárd forint) értékű, 1300 vasúti személykocsira szóló egyiptomi megrendeléssel rendelkeznek, amelynek nagyobbik részét Dunakeszin készítik el.

A tájékoztatás szerint a napokban érkezett meg a megrendelés alapján az alexandriai kikötőbe 22 darab, nemzetközi forgalomra is alkalmas vasúti személykocsi, ezt követi még 10 darab a hónap végéig, amelyeket június közepén indítottak el Oroszországból. A 2020 áprilisában tesztelésre leszállított első kocsival együtt az első szállítmány 33 harmadosztályú, légbefúvásos szellőztetéssel felszerelt kocsiból áll.

Az egyiptomi megbízás egyedülálló lehetőséget teremt a nagy hagyományokkal rendelkező magyar vasúti járműgyártás felfuttatására - hangsúlyozták. A magyar ipar történetének egyik legnagyobb exportprojektje a TMH Hungary, a TMH International és a Magyar Vagon Zrt. (MA-VAG) vegyesvállalata által elnyert megrendelés.

Stratégiai cél, hogy a Dunakeszi Járműjavító Közép-Európa egyik legnagyobb vasútijármű gyártó- és karbantartó központjává váljon - írják a közleményben.

Wein András, Dunakeszi Járműjavító Kft. ügyvezető igazgatója a közleményben elmondta, a feladat azért is nagy jelentőségű, mert az utóbbi években nem készült új vasúti jármű Dunakeszin.

A közlemény kitér arra, hogy Egyiptom a közelmúltban egy átfogó programba kezdett, amelynek célja vasúti hálózatának megújítása. Ennek része az ország történetének legnagyobb vasúti gördülőállomány megrendelése, amit a TMH Hungary nyert el 2018-ban.

A TMH mérnökei által tervezett 1435 milliméter nyomtávolságú járművek megfelelnek a nemzetközi vasúti szabványoknak, sivatagi környezetben, akár 50 Celsius-fokos hőségben is működőképesek, tervezett élettartamuk 40 év.

MTI
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Trianon 100 kompozíció a debreceni virágkarneválon
  Bár a járványhelyzet miatt elmarad a virágkocsik és a művészeti csoportok hagyományos felvonulása augusztus 20-án Debrecenben, az 51. virágkarnevált megtartják: tíz színpompás virágkompozíciót tekinthetnek meg majd az érdeklődők a főtéren, a táncosok pedig a város különböző pontjain mutatkoznak be - jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a készülő virágkocsikat is.
 • Népszerű a Mahart nyaralóhajózási programja
  Sikerrel indult júliusban a Mahart nyaralóhajózási programja, jelentős az érdeklődés, a hajók kihasználtsága augusztusban 62 százalékos - közölte Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
 • Mi ellen tüntet a nyugati középosztály?
  Amerikában és Nyugat-Európában is több tízezren tüntetnek. Fehérek, heteroszexuálisak, adófizetők és nagyon mérgesek.
MTI Hírfelhasználó