Fényes nappal rongálták meg Horthy Miklós szobrát Budapesten
2020. július 3. 16:04

"Biztonsági kamera előtt, fényes nappal, egy bő órája támadták meg gátlástalanul a Szabadság téri református templomot, illetve Horthy Miklós szobrát, vörös festékkel komoly rongálást okozva" - tette közzé FB-oldalán Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

Horthy vörös festékkel leöntött mellszobra 2020. július 3-án

Kép: Novák Előd/FB

A tájékoztatás szerint "Hegedűs Loránt lelkipásztor már intézkedett a helyrehozatal érdekében, a rendőrség pedig éppen helyszínel."

Mind Novák részletezi: a szobrot legutóbb június 4-én koszorúzták meg a sikeres revíziókról elnevezett Hazatérés templomának lépcsőjén ökumenikus keretek közt.

A politikus úgy véli. "Világszerte divat lett az európai, fehér ember történelmének átírása, dicső múltja emlékeinek elpusztítása. A Mi Hazánk Mozgalom nem fogja hagyni, hogy Magyarországon is hősi szobrokat döntsenek le a felforgatók." Novák Előd a hegyvidéki turulszobor elleni verbális támadásokra utalva úgy fogalmaz: "megvédjük azt."

A Mendiner videófelvételben hozza nyilvánosságra a szélsőséges hungarofób garázda akcióját:

https://mandiner.hu/cikk/20200703_voros_festekkel_ontottek_le_a_szabadsag_teren_horthy_szobrat

facebook
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó