Augusztus 20-án kezdődik a XXIV. Egri Bikavér Ünnep
2020. július 3. 16:57

2020-ban augusztus 20-a és 23-a között lesz a XXIV. Egri Bikavér Ünnep - közölte a Gondolával Tarsoly József egri hegybíró.

Eger
 

"A várossal, a szőlészekkel és borászokkal, illetve a partnereinkkel történő egyeztetés után döntöttünk úgy, hogy megrendezzük a XXIV. Egri Bikavér Ünnepet” – hangsúlyozta Eger Város Hegyközéségének jelese, az esemény főszervezője. “Nagyon köszönjük azt az aggódást és szeretetet, amelyet a fesztivál iránt érdeklődők zúdítottak ránk az elmúlt hetekben. Ezt látva is külön öröm, hogy egyelőre úgy fest, nem kell lemondanunk az eseményt”.

Tarsoly József megjegyezte: “A vírushelyzet utáni újraindulásban mind a borászok, mind a helyi vendéglátók és a város turizmusa szempontjából is kiemelt szerepe lesz az Egri Bikavér Ünnepnek. Ebben az évben talán az eddigieknél is fontosabb találkozások színtere lehet a fesztivál, ahol családok, baráti társaságok, régi ismerősök koccinthatnak újra azzal az egri borral, amely ereje most a közösségben és az összetartásban is rejlik”. A hegybíró kiemelte: az új helyzet egy egészen más szervezést igényel, a felkészülési idő sokkal rövidebb, de igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az idei is egy felejthetetlen borünnep legyen.

A XXIV. Egri Bikavér Ünnep helyszíne az eddig megszokott Érsekkert lesz - rögzítette a Gondolának adott tájékoztatóban Tarsoly József. 

gondola
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Felveszik a kesztyűt a balliberális szélsőség ellen
  A nemrég alakult Megafon célja olyan internetes kommunikátorok képzése, akik a konzervatív, nemzeti hangok felerősítése által lehetőséget adnak a valódi politikai preferencia kialakításában.
 • Homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek
  A jogbiztonság már önmagában tiltja egy olyan homályos fogalom bevezetését európai uniós kötelezettségként, mint a jogállamiság - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Die Welt című német napilapnak adott, pénteken megjelent interjúban. "Általános hiányosságok" - ez a kommunizmusra emlékeztet.
 • Karácsony alkalmatlan a városvezetésre
  Virtuális politizálás Budapesten - A Tarlós-korszak tudatos építkezését felváltotta a virtuális politizálás időszaka, megelevenedni látszik a Demszky-éra utolsó éveire jellemző pangás kora. Mindez a 2022-es választásra készülő „habarékellenzék” kormányzásra való képességét is előre jelzi.
MTI Hírfelhasználó