Kerteket, pincéket, garázsokat öntöttek el a pénteki villámárvizek
2020. július 4. 21:47

Kerteket, pincéket, garázsokat öntött el a vihar Magyarországon. Több helyen a házakból kellett szivattyúzni a vizet, és volt, ahol homokzsákokkal tudtak csak védekezni. Három megyéből is jeleztek károkat. A katasztrófavédelem munkatársai késő estig megállás nélkül szivattyúztak – hangzott el az M1 Híradójában.

Vörös, iszapos víz árasztotta el Debrecen belvárosát péntek este. Rövid időn belül hatalmas mennyiségű csapadék zúdult a városra, ami a táblákkal jelzett munkaterületet is ellepte.

Az egyik szépségszalonban tíz centis vízben állt az összes berendezés. Órákon át szivattyúztak, közben pedig vödrökkel és lapátokkal is próbálták kimerni a vizet. A társasházakba és garázsokba is befolyt a víz.

A viharos szél több helyen fákat csavart ki. A kidőlt fák utcákat torlaszoltak el, az egyik, csaknem 15 méter magas fa pedig egy kerítésre és egy autóra borult.

A pincékbe és a garázsokba is betört a víz Mezőkövesden. Az egyik városrészben több utca is víz alá került. Az esőzés sok helyen villámárvizet okozott.

Karcagon a víz utcákat és kerteket öntött el. Sokan homokzsákokat védekeztek.

A katasztrófavédelemhez folyamatosan érkeztek a bejelentések. A karcagi tűzoltók mellett a kisújszállási önkormányzat munkatársai is segítettek szivattyúzni.

„A katasztrófavédelem megyei műveletirányítására csaknem egy óra alatt körülbelül 70 riasztás érkezett, jellemzően vízkárokról. A felgyülemlett csapadékvizet nem tudta elvezetni a város hálózata, mindez felgyülemlett az utcákon” – mondta Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az előrejelzések szerint ma az Alföldön és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fordulhatnak elő viharok. De a következő napokban hasonló esőre már nem kell számítani.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Gyűlöletcunamit indított a baloldal Müller Cecília ellen
  Ismét Müller Cecília került a balliberális médiumok célkeresztjébe. Ezúttal Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke köszörülte a nyelvét az országos tiszti főorvos személyén és munkásságán a Népszavában, összességében azt nehezményezve, hogy az emberek köszönetet mondanak Müller doktornő munkájáért. A 444.hu sem cáfolta meg magát: kapva kapott az alkalmon, hogy lefasisztázza a szakembert.
 • Négyből semmi – A szegedi szabadstrandok múltja és jelene
  „A szabadstrandok elvételére tett kísérlet merénylet a magyar nyár ellen” – olvasható az MSZP legújabb hazugságkampányában, melynek aláírásgyűjtő akciójába nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a párt szegedi önkormányzati képviselői is. Azok, akik az elmúlt másfél évtizedben asszisztáltak ahhoz, hogy a Tisza-parti baloldali városvezetés Szeged valamennyi szabadstrandját fölszámolja.
 • A legnagyobb veszély az, hogy egyre mélyebbre ássák magukat az árokba
  „Engem nem érdekel, hogy ki hergel kit. A tanárok a diákokat, a diákok a tanárokat, vagy a politikusok hergelik kiállásra őket. Ennek a boncolgatásától el kéne lépni, és a kölcsönös bizalmat kellene valahogy visszahozni” – Rátóti Zoltánt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen kinevezett kuratóriumának tagját kérdeztük modellváltásról, elvégzendő feladatokról, jogkörökről, ellenállásról, illetve szembesítettük a sértett felek követeléseivel. Interjúnk.
MTI Hírfelhasználó