Folyadékpótlásban verhetetlenek ezek a gyümölcsök és az uborka
2020. július 6. 14:07

A nyári melegben a szervezetünknek még több folyadékra van szüksége, mint egyébként. A jó hír az, hogy ehhez nemcsak több vízivással juthatunk hozzá, hanem lédús gyümölcsök és zöldségek segítségével is.

Görögdinnye

A görögdinnye víztartalma nagyon magas, egészen pontosan 98 százalék. Emellett pedig rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz, például C-vitamint és a magnéziumot is. Fontos említést tenni arról is, hogy igen alacsony a kalóriatartalma, egy csészényi felkockázott görögdinnye mindössze 46 kalóriát tartalmaz. Így a fogyókúrázók is lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthatják.

Sárgadinnye

A sárgadinnye 92 százaléka víz, mégis nagyon tápláló, így segíthet kordában tartani az étvágyat. Emellett nagyon gazdag A-vitaminban, ezáltal erősíti az immunrendszert, ellenállóbbá tesz a fertőzésekkel szemben, és már 20 dkg sárgadinnye fedezi a napi C-vitamin szükségletet.

Uborka

Az uborka víztartalma a 97 százalékot is elérheti. Rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat. Vitaminokban is gazdag, leginkább B- és C-vitaminban. Salátában, vagy önmagában, nyersen is nagyon finom. Az éhgyomorra fogyasztott uborkalének tisztító és étvágyjavító hatása is van.

Őszibarack

Az őszibarack víztartalma nagyjából 89 százalék. Sok benne az antioxidáns, illetve az A-vitamin, a B-vitaminok, a C-vitamin és a kálium. Niacin-tartalmának köszönhetően csökkenti a vérnyomást. Rengeteg rostjával és pektinjével segíti az emésztést, megakadályozza a székrekedést. A benne lévő kálium és nátrium segít a szívpanaszok enyhítésében.

Narancs

A narancs víztartalma 88 százalék, azaz egy közepes narancsban nagyjából fél csésze lé van. Emellett a napi rostbeviteli szükséglet 12 százalékátát adja. Egy narancs fedezi a napi C-vitamin szükséglet 80 százalékát, de emellett káliumban és folsavban is gazdag, kisebb mennyiségben pedig kalciumot, magnéziumot, valamint A- és B-vitamint is tartalmaz.

Fotók: mindmegette.hu

mindmegette.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Rákosi-klónok
  Csak azt nem értem, ilyen fenyegetés után mit csinálnak az állítólagos jogvédők, ideértve az Orbán börtönéről sivalkodó Szél Bernadettet, az összes libsi nem kormányzati szervezetet, Věra Jourovát, a holland miniszterelnököt és társaikat?
 • Egy felmérés szerint tombol az öncenzúra az Egyesült Államokban
  A megkérdezetteknek közel kétharmada fél őszintén elmondania a véleményét egy Egyesült Államokban készült felmérés szerint. A baloldal „puha diktatúrája” még a mérsékelten liberális érzelműeket sem kíméli.
 • Semmi esélye a habarékellenzéknek az egységes jobboldallal szemben
  Kormányzásképtelen a baloldalon az a hatalomtechnikai alkukon alapuló ellenzék, amelynek sem közös ideológiája, sem közös víziója nincsen – véli Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint az egység mára egyértelműen a jobboldal sajátossága, az Orbán Viktor által létrehozott jobboldali szövetség pedig rendkívül sikeres, a mostani parlamenti ciklus felénél is a biztos pártválasztók között ötven százalék feletti támogatottsággal bír.
MTI Hírfelhasználó