Europol: 28 embercsempészt vettek őrizetbe a spanyol hatóságok
2020. július 6. 16:55

Embereket csempésző, szervezett bűnözői csoport 28 tagját vették őrizetbe a Kanári-szigeteken, Marokkóból gumicsónakokon szállítottak migránsokat a Spanyolországhoz tartozó szigetcsoportra - közölte az Európai Unió rendőri együttműködési szervezete, az Europol hétfőn.

A hágai székhelyű uniós szervezet tájékoztatása szerint a bűnözői csoport tagjai biztonsági felszerelés nélkül szálltak tengerre, és ezzel legalább 200 ember életét veszélyeztették.

A Kanári-szigeteken végzett házkutatások rávilágítottak, hogy a bűnözők legalább 350 ezer euró (mintegy 122,5 millió forint) bevételre tettek szert. A hatóságok az akció során nagymennyiségű készpénzt találtak, az Atlanti-óceánon található szigeteken húsz, Marokkóban nyolc csónakot foglaltak le - közölték.

MTI
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Vidnyánszky, a „román”
  A DK-szimpatizánsok keménymagja egyenesen Romániába zavarnák „vissza” a Beregszászról származó művészt.
 • Trianon 100 kompozíció a debreceni virágkarneválon
  Bár a járványhelyzet miatt elmarad a virágkocsik és a művészeti csoportok hagyományos felvonulása augusztus 20-án Debrecenben, az 51. virágkarnevált megtartják: tíz színpompás virágkompozíciót tekinthetnek meg majd az érdeklődők a főtéren, a táncosok pedig a város különböző pontjain mutatkoznak be - jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a készülő virágkocsikat is.
 • Népszerű a Mahart nyaralóhajózási programja
  Sikerrel indult júliusban a Mahart nyaralóhajózási programja, jelentős az érdeklődés, a hajók kihasználtsága augusztusban 62 százalékos - közölte Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó