Karácsony megtagadta az állatok támogatását
2020. július 9. 14:23

Karácsony Gergely főpolgármester tavaly júniusi kampányában még budapesti állatvédelmi charta létrehozását ígérte. Az érdekvédelmi szervezet azóta sem alakult meg, de a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnál (FÖRI) megkezdődött a tisztogatás. A vezetőt leváltották, a vezető állatorvost lefokozták, az összes szerződést felbontották, és az Illatos úti ebtelep megsegítésére létrehozott Doktorok az Állatokért Alapítvánnyal (Dokta) is felmondták a szerződést.

A FÖRI nemrégiben minden előzmény és indoklás nélkül felmondta a Doktával korábban kötött együttműködési megállapodást, és a négymillió forintos támogatást is elutasította. A Magyar Nemzet úgy tudja: az új vezetés tisztogatásba kezdett, rengeteg, az előző vezetés által kötött szerződést bontottak fel, köztük volt olyan szolgáltatási szerződés is, amelyet újrakötöttek, de már magasabb összegért. Érthetetlen módon felmondták a régóta bent lévő, szocializálatlan kutyák rehabilitációjára kötött szerződést is.

Dódity Gabriella, a Dokta kuratóriumi elnöke lapunknak elmondta: az alapítvány elnöke többször tárgyalt szóban, egyeztetett írásban az új vezetéssel, amely azonban hajthatatlan, és nem fogadja el az alapítvány adományát. Arra gondolnak, nekik is politikai okok miatt kell távozniuk.

– Kezdetben sajnos az is felmerült, hogy vigyük el minden adományunkat, köztük a műtő felszereléseit és az ultrahanggépet is. Ezek végül maradnak, de további támogatást nem fogadnak el tőlünk – mondta Dódity, aki a Fidesz kispesti szervezetének az elnöke egyben. A Doktát 2013-ban orvosok alapították: György István akkori főpolgármester-helyettes, Pető György, a FÖRI korábbi vezetője, amelyhez az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat is tartozik.

Dódity Gabriella

– A kormányzati pályázaton hárommillió forintot nyertünk, és van még egymillió forint az egyszázalék-felajánlásokból. A pályázatokat minden évben úgy állítottuk össze, hogy előtte megkérdeztük, éppen mire van szüksége az ebrendészeti telepnek. Erről tájékoztattuk őket, majd válaszként azt írták, hogy nem lenne etikus elfogadniuk ezt az összeget, holott az alapítványunk az Illatos út támogatására jött létre, így nem is segíthetünk más szervezetet – magyarázta lapunknak Dódity Gabriella.

A FÖRI lapunkat úgy tájékoztatta: a Doktával a kizárólagosságot tartalmazó megállapodást bontották fel. Dódity szavai szerint azonban sohasem volt kizárólagos adománygyűjtő szervezete az Illatos útnak, a szerződésükben ez a szó nem is szerepel.

A Magyar Nemzet úgy tudja, számos probléma felmerült már az utóbbi időben az Illatos út működése kapcsán. Többen arról panaszkodtak, hogy nem vették be a leadni kívánt kutyát, csökkentették az állatgondozók juttatásait és hatalmas a fluktuáció is. A lapunk birtokába került dokumentum szerint új szerződéseket kötöttek.


 
magyarnemzet.hu
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó