Bajnokok Ligája - Gulácsiék az Atlético Madriddal találkoznak
2020. július 10. 12:49

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig az Atlético Madriddal találkozik a nyolc között a labdarúgó Bajnokok Ligája liszaboni végjátékában.

Gulácsi Péter magyar válogatott a lipcsei csapatban - bundesliga.hu

A pénteki sorsolás egyik érdekessége az volt, hogy a koronavírus-járvány előtt már nyolc közé jutott csapatok kerültek össze egymással, azaz az RB Leipzig és Atléticóval, az Atalanta pedig a Paris Saint-Germainnel.
   
A másik két párharcban olyan együttesek találkoznak majd egymással, ahol még a nyolcaddöntők visszavágóit is le kell játszani.

Willi Orbán a magyar válogatott és a Lipcse középhátvédje - bundesliga.com    

A koronavírus-járvány miatt egy rendhagyó "tornán" dől el a BL idei bajnokának kiléte. A továbbjutókról a negyed- és az elődöntőben is egymeccses párharcok döntenek. A portugál fővárosban auguasztus 12. és 15. között rendezik meg a négy negyeddöntőt, majd 18.-án és 19.-én az elődöntőket. A finálé augusztus 23-án lesz.
   
A nyolccsapatos torna (Lisszabon) sorsolása:
   
negyeddöntő (augusztus 12., 13., 14. 15.):
   
Real Madrid (spanyol)/Manchester City (angol) - Olympique Lyon (francia)/Juventus (olasz)

RB Leipzig (német)-Atlético Madrid (spanyol)

Napoli (olasz)/FC Barcelona (spanyol) - Chelsea (angol)/Bayern München (német)

Atalanta (olasz) - Paris Saint-Germain (francia)

elődöntő (augusztus 18., 19.):
  
Real Madrid (spanyol)/Manchester City (angol)/ Olympique Lyon (francia)/Juventus (olasz) - Napoli (olasz)/FC Barcelona (spanyol)/ Chelsea (angol)/Bayern München (német)

RB Leipzig (német)/Atlético Madrid (spanyol) - Atalanta (olasz)/ Paris Saint-Germain (francia)
 

MTI
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Rákosi-klónok
  Csak azt nem értem, ilyen fenyegetés után mit csinálnak az állítólagos jogvédők, ideértve az Orbán börtönéről sivalkodó Szél Bernadettet, az összes libsi nem kormányzati szervezetet, Věra Jourovát, a holland miniszterelnököt és társaikat?
 • Egy felmérés szerint tombol az öncenzúra az Egyesült Államokban
  A megkérdezetteknek közel kétharmada fél őszintén elmondania a véleményét egy Egyesült Államokban készült felmérés szerint. A baloldal „puha diktatúrája” még a mérsékelten liberális érzelműeket sem kíméli.
 • Semmi esélye a habarékellenzéknek az egységes jobboldallal szemben
  Kormányzásképtelen a baloldalon az a hatalomtechnikai alkukon alapuló ellenzék, amelynek sem közös ideológiája, sem közös víziója nincsen – véli Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint az egység mára egyértelműen a jobboldal sajátossága, az Orbán Viktor által létrehozott jobboldali szövetség pedig rendkívül sikeres, a mostani parlamenti ciklus felénél is a biztos pártválasztók között ötven százalék feletti támogatottsággal bír.
MTI Hírfelhasználó