Nógrádi: Nem igaz, hogy az idejövő migráns az európai értékekért jön
2020. július 11. 08:58

Nem igaz, hogy az idejövő migráns az európai értékekért jön – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Hort Seehofer két nappal ezelőtt arról beszélt, hogy jelenleg Európában négy-hat ország hajlandó a migránsokat befogadni. A német szövetségi belügyi miniszter azt mondta, hogy a többiek nyújtsanak egyéb támogatást. Ugyanezt mondta a magyar kormány is – tette hozzá.

Nógrádi szerint aki nem kapja meg a beutazás jogát, azt vissza kell szállítani, de ennek költsége horribilis pénzbe kerül, és jelentős részük két hét múlva újra elindul.

Nem igaz, hogy az idejövő migráns az európai értékekért jön, hanem kizárólag Európa leggazdagabb államaiba. Ezek a skandináv országok, a Benelux-államok, Németország, esetleg Franciaországba, vagy Ausztriába hajlandó elmenni.

Az összes többi ország számára nem elfogadható, mert ott nem kap annyi pénzt munka nélkül, amiből meg tud élni – tette hozzá.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Pannonhalma ihleti a Notre-Dame újjáépítését
  Hatalmas megtiszteltetés érte a pannonhalmi bencés közösséget: Michel Aupetit párizsi érsek vezetésével augusztus 7-én azért érkezett egy ötfős küldöttség a főapátságba, hogy megtekintse a nyolc éve felújított bazilikát, és a tavaly áprilisi tűzvészben súlyosan megrongálódott Notre-Dame belső újjáépítéséhez inspirációkat nyerjen.
 • Végső visszaszámolás
  Elkezdődött a végső visszaszámolás, nincs már száz nap sem az amerikai elnökválasztásig.
 • Lövések a Fehér Háznál, Trump kisietett a tájékoztatóról
  Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután, az épületben sajtókonferenciát tartó Donald Trump amerikai elnök mondatát félbehagyva rövid időre távozott a teremből.
MTI Hírfelhasználó