Kévébe kötött baloldal provokál Keszthelyen
2020. július 11. 14:20

Keszthelyen is civil köntösbe bújtatott baloldali erők próbálják lejáratni a kormánypárti városvezetést. Nagy Bálint polgármester szerint a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület, a Kéve a Balatonszemesen bevált módszerrel próbálkozik a Balaton-parti városban. Az álcivilek eszköztárában a hamis hírekkel teli szórólapoktól kezdve a DK-s, momentumos politikusok meghívásával tartott rendezvényekig minden megtalálható.

Keszthelyen a baloldali pártok a Kéve elnevezésű, magát civilnek mondó, de politikai tevékenységet végző szervezet mögé bújva botránypolitizálást folytatnak, amelynek a célja, hogy az emberek között feszültséget keltsenek – mondta lapunknak Nagy Bálint, Keszthely fideszes polgármestere.

 

A Balaton-parti város kormánypárti vezetője megjegyezte: a városban korábban nem volt megszokott ez a típusú „politizálás”, amit a Kéve képviselői – akiknek többsége nem is Keszthelyen él – a tavalyi önkormányzati választások óta folytatnak.

– Azt tapasztaljuk, hogy az érdemi munka és konstruktív javaslatok helyett a Keszthelyért tenni szándékozó képviselőket, és a valódi civileket próbálják lejáratni és hiteltelenné tenni. Az elmúlt időszakban számos rosszindulatú és alaptalan támadást indítottak ellenem, amelyeket még felsorolni is sok lenne – láttatott bele a helyi politikai viszonyokba Nagy Bálint. Azt is elmondta, hogy az álcivilek a tavalyi kampány óta egy általuk újságnak titulált szórólapot is terjesztenek.

– Az „újságban” az ő sajátos szempontjaik, világlátásuk alapján informálják a keszthelyieket, sokszor a tényeket figyelmen kívül hagyva. A tőlük eltérően gondolkodó többség elleni uszítás, a lakosság megosztása és félretájékoztatása vezérelheti a kiadóját – magyarázta lapunknak a polgármester. A rendre valótlanságot állító kiadvány több keszthelyi lakos nemtetszését is kiváltotta, és a postaládájukra a „Kéve ne” feliratot írták ki. – Ezt az ötletet felhasználva a keszthelyi Fidelitas öntapadós matricákat készíttetett a postaládán látható szöveggel, amelyeket az azokat igénylő lakók ingyen átvehetnek – számolt be a helyi ifjúsági szervezet akciójáról a polgármester. A Magyar Nemzet arról is kérdezte Nagy Bálintot, hogy lát-e összefüggést a Keszthelyen történő lejáratások és a balatonszemesi rágalmazás között, ami végül a kormánypárti polgármester lemondásához vezetett.

– Egyértelműen szervezett akciónak tűnik, amit vélhetően központi iránymutatások alapján hajtanak végre. Ezt az is bizonyítja, hogy rendezvényeiknek baloldali, liberális, DK-s, momentumos országos politikusok a rendszeres vendégeik. Ennek ellenére bármennyire is igyekeznek ellehetetleníteni lejáratásokkal és akadékoskodással az én és a kollégáim munkavégzését, biztosan állíthatom, hogy nem fognak sikerrel járni – jelentette ki Keszthely kormánypárti vezetője.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Felveszik a kesztyűt a balliberális szélsőség ellen
  A nemrég alakult Megafon célja olyan internetes kommunikátorok képzése, akik a konzervatív, nemzeti hangok felerősítése által lehetőséget adnak a valódi politikai preferencia kialakításában.
 • Homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek
  A jogbiztonság már önmagában tiltja egy olyan homályos fogalom bevezetését európai uniós kötelezettségként, mint a jogállamiság - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Die Welt című német napilapnak adott, pénteken megjelent interjúban. "Általános hiányosságok" - ez a kommunizmusra emlékeztet.
 • Karácsony alkalmatlan a városvezetésre
  Virtuális politizálás Budapesten - A Tarlós-korszak tudatos építkezését felváltotta a virtuális politizálás időszaka, megelevenedni látszik a Demszky-éra utolsó éveire jellemző pangás kora. Mindez a 2022-es választásra készülő „habarékellenzék” kormányzásra való képességét is előre jelzi.
MTI Hírfelhasználó