Huszonegy bevándorlót mentettek ki a La Manche csatornából
2020. július 11. 22:46

Huszonegy bevándorlót és menekültet mentettek ki szombaton a La Manche csatornából – közölték a francia hatóságok.

A migránsok három csónakkal tartottak Nagy-Britanniába. Az észak-franciaországi Gris-Nez mentőközpontot éjfél tájban értesítették, hogy egy csónak, fedélzetén négy bevándorlóval Sangatte-tól mintegy két kilométerre északkeletre tartózkodik – közölte a Manche et de la Mer du Nord tengeri területi közigazgatási hivatal közleményében. Mind erősen kihűlt állapotban voltak, éppen akkor vették őket gondjaikba, amikor a csónakjuk süllyedni kezdett.

Később az éjszaka folyamán, három óra tájban, Calais-től négy kilométerre északra járt szerencsétlenül egy gumicsónak, az utasai segítséget kértek. A rajta lévő tizenhárom bevándorlót a rendőrség vette a gondjaiba

Reggel kilenc óra tájban egy belga vitorlás értesítette a griz-nez-i mentőket, hogy egy felfújható csónakot látott a calais-i kikötő behajózó csatornája környékén a fedélzetén négy bevándorlóval. Őket a csendőrség egyik őrhajója vette a fedélzetére.

hirado.hu - MTI
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Trianon 100 kompozíció a debreceni virágkarneválon
  Bár a járványhelyzet miatt elmarad a virágkocsik és a művészeti csoportok hagyományos felvonulása augusztus 20-án Debrecenben, az 51. virágkarnevált megtartják: tíz színpompás virágkompozíciót tekinthetnek meg majd az érdeklődők a főtéren, a táncosok pedig a város különböző pontjain mutatkoznak be - jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a készülő virágkocsikat is.
 • Népszerű a Mahart nyaralóhajózási programja
  Sikerrel indult júliusban a Mahart nyaralóhajózási programja, jelentős az érdeklődés, a hajók kihasználtsága augusztusban 62 százalékos - közölte Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
 • Mi ellen tüntet a nyugati középosztály?
  Amerikában és Nyugat-Európában is több tízezren tüntetnek. Fehérek, heteroszexuálisak, adófizetők és nagyon mérgesek.
MTI Hírfelhasználó