Kettészakította az országot az időjárás
2020. július 12. 00:39

Kettészakadt szombat délután az ország időjárása, míg keleten továbbra is 30 fok feletti hőmérséklettel tombolt a kánikula, addig a nyugatról érkező hidegfront mögött több mint 10 fokkal hűlt le a levegő. A Balaton több pontján is hirtelen támadt fel a viharos erejű szél – hangzott el az M1 Híradójában.

Süvítő széllel érkezett meg a hidegfront a Balatonhoz szombat délután. A nagy hullámok a motorcsónakokat is dobálták. A hőmérséklet rövid idő alatt csaknem 10 fokot csökkent, a széllökések a 90 kilométer/órát is megközelítették.

A strandolókat másodfokú viharjelzés miatt küldték ki a vízből, egy óra alatt az addig zsúfolt Balaton szinte teljesen kiürült. Ilyen esetben tilos és életveszélyes fürdeni, de voltak, akik a figyelmeztetések ellenére is a tóban maradtak.

Igazi strandidővel, és kánikulával kezdődött a nap. A balatoni vízpartokat már szombat délelőtt megrohamozták a turisták. A legtöbben az árnyékos helyeket keresték, de volt olyan, aki csobbant is egyet.

Tömve voltak a budapesti strandok medencéi is. A Palatinuson több ezren váltottak jegyet. Nem csak a pénztáraknál, de a jégkrémes bódénál is nagy sorok álltak. A déli órákban sokan inkább sátrakba, vagy a hűvösebb helyre húzódtak.

Délutánra Budapestet is elérte a hidegfront. A következő napokra marad a csapadékos, szeles idő.

Vasárnapra az országos meteorológiai szolgálat zivatar miatt figyelmeztet a keleti megyékben. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 fokot esik, 20 és 25 fok között alakul majd.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Trianon 100 kompozíció a debreceni virágkarneválon
  Bár a járványhelyzet miatt elmarad a virágkocsik és a művészeti csoportok hagyományos felvonulása augusztus 20-án Debrecenben, az 51. virágkarnevált megtartják: tíz színpompás virágkompozíciót tekinthetnek meg majd az érdeklődők a főtéren, a táncosok pedig a város különböző pontjain mutatkoznak be - jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a készülő virágkocsikat is.
 • Népszerű a Mahart nyaralóhajózási programja
  Sikerrel indult júliusban a Mahart nyaralóhajózási programja, jelentős az érdeklődés, a hajók kihasználtsága augusztusban 62 százalékos - közölte Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
 • Mi ellen tüntet a nyugati középosztály?
  Amerikában és Nyugat-Európában is több tízezren tüntetnek. Fehérek, heteroszexuálisak, adófizetők és nagyon mérgesek.
MTI Hírfelhasználó