Soros még több pénzt tesz a Trump elleni küzdelembe
2020. július 13. 22:54

Donald Trump népszerűsége csökken, ugyanakkor a várható demokratapárti kihívó, Joe Biden egészségügyi alkalmassága erősen kérdéses.

Az amerikai milliárdos Soros György jótékonysági szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) hétfőn bejelentette, hogy 220 millió dollárt adományoz a faji egyenlőséggel foglalkozó csoportoknak. Elsősorban a Black Voters Matter szervezetei kaphatják meg az adományt – olvasható a Breitbarton.

BlackPAC politikai akcióbizottság által készített felmérés szerint, a fekete szavazók nagy része a Demokrata Pártot támogatja, bár több mint fele úgy érzi, hogy a párt nem fordít elég figyelmet a fekete közösségre.

A fekete szavazók mindig is a Demokrata Párt gerincét alkották. Már 2016-ban is 88 százalékuk támogatta Hillary Clintont. Barack Obama 2012-ben a fekete szavazók mintegy 93 százalékát szerezte meg, a cél várhatóan most is ez, ezúttal Joe Biden számára biztosítani a szavazatokat. Az alapítvány a 220 millió dollárból  150 millió dollárt ötéves támogatásokon keresztül juttat el a kiválasztott csoportoknak – írja a The New York Times.

Áprilisban Soros György Nyílt Társadalom Alapítványai (Open Society Foundations) 130 millió dollárt adományoztak a kínai koronavírus-járvány leküzdésére, valamint arra a célra, hogy a kormány ne csorbíthassa a politikai szabadságjogokat – írta korábban a Breitbart.

hirado.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Gyűlöletcunamit indított a baloldal Müller Cecília ellen
  Ismét Müller Cecília került a balliberális médiumok célkeresztjébe. Ezúttal Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke köszörülte a nyelvét az országos tiszti főorvos személyén és munkásságán a Népszavában, összességében azt nehezményezve, hogy az emberek köszönetet mondanak Müller doktornő munkájáért. A 444.hu sem cáfolta meg magát: kapva kapott az alkalmon, hogy lefasisztázza a szakembert.
 • Négyből semmi – A szegedi szabadstrandok múltja és jelene
  „A szabadstrandok elvételére tett kísérlet merénylet a magyar nyár ellen” – olvasható az MSZP legújabb hazugságkampányában, melynek aláírásgyűjtő akciójába nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a párt szegedi önkormányzati képviselői is. Azok, akik az elmúlt másfél évtizedben asszisztáltak ahhoz, hogy a Tisza-parti baloldali városvezetés Szeged valamennyi szabadstrandját fölszámolja.
 • A legnagyobb veszély az, hogy egyre mélyebbre ássák magukat az árokba
  „Engem nem érdekel, hogy ki hergel kit. A tanárok a diákokat, a diákok a tanárokat, vagy a politikusok hergelik kiállásra őket. Ennek a boncolgatásától el kéne lépni, és a kölcsönös bizalmat kellene valahogy visszahozni” – Rátóti Zoltánt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen kinevezett kuratóriumának tagját kérdeztük modellváltásról, elvégzendő feladatokról, jogkörökről, ellenállásról, illetve szembesítettük a sértett felek követeléseivel. Interjúnk.
MTI Hírfelhasználó