Soros még több pénzt tesz a Trump elleni küzdelembe
2020. július 13. 22:54

Donald Trump népszerűsége csökken, ugyanakkor a várható demokratapárti kihívó, Joe Biden egészségügyi alkalmassága erősen kérdéses.

Az amerikai milliárdos Soros György jótékonysági szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) hétfőn bejelentette, hogy 220 millió dollárt adományoz a faji egyenlőséggel foglalkozó csoportoknak. Elsősorban a Black Voters Matter szervezetei kaphatják meg az adományt – olvasható a Breitbarton.

BlackPAC politikai akcióbizottság által készített felmérés szerint, a fekete szavazók nagy része a Demokrata Pártot támogatja, bár több mint fele úgy érzi, hogy a párt nem fordít elég figyelmet a fekete közösségre.

A fekete szavazók mindig is a Demokrata Párt gerincét alkották. Már 2016-ban is 88 százalékuk támogatta Hillary Clintont. Barack Obama 2012-ben a fekete szavazók mintegy 93 százalékát szerezte meg, a cél várhatóan most is ez, ezúttal Joe Biden számára biztosítani a szavazatokat. Az alapítvány a 220 millió dollárból  150 millió dollárt ötéves támogatásokon keresztül juttat el a kiválasztott csoportoknak – írja a The New York Times.

Áprilisban Soros György Nyílt Társadalom Alapítványai (Open Society Foundations) 130 millió dollárt adományoztak a kínai koronavírus-járvány leküzdésére, valamint arra a célra, hogy a kormány ne csorbíthassa a politikai szabadságjogokat – írta korábban a Breitbart.

hirado.hu
Címkék:
  • 1300 egyházi tábor várja nyáron a fiatalokat
    Az idén nyáron 1300 egyházi táborban, zarándoklaton és hosszabb hétvégi kirándulásokon vehetnek részt a fiatalok a kormány 520 millió forintos támogatásának segítségével - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, ahol nyírbátori görögkatolikus táborozókat köszöntött a Rákóczi-várban.
  • Gyurcsányi karokban éri haláltusa a Momentumot
    A poszt-SZDSZ-es szalonok és a balliberális sajtó részéről oly lelkesen fogadott infjoncokból a DK által dominált baloldali politikai térfél csicskái lettek. Túlzás? Aligha.
  • 5G – 5GK
    A nemzetközi összehasonlítások alapján nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország kiválóan teljesít a vezetékes és a vezeték nélküli digitális infrastruktúrák területén is.
MTI Hírfelhasználó