Hadsereg: NATO-delegáció látogatása a déli határszakaszon
2020. július 14. 12:38

A NATO Katonai Bizottságának elnöke, Sir Stuart Peach légi marsall, GBE KCB DL július 11-én személyesen látogatott el Magyarország déli határszakaszán felállított ideiglenes biztonsági határzárához. A látogatás során megtekintette a feladat végrehajtásához rendszeresített technikai eszközöket, valamint tájékozódott a feladat sajátosságairól.

A reggeli órákban a delegáció légiszállítással indult Tompa irányába, ahol először a levegőből vette szemügyre a magyar–szerb és magyar–horvát határszakaszon felállított műszaki zárat. Leszállást követően a hercegszántói határvédelmi bázis körzetében megtekintette a kiépített műszaki zárat, a határvédelemhez elengedhetetlen kamera és jelző rendszert, valamint – technikai bemutató keretében – a telepített és mobil felderítő eszközöket. A látogatás zárásaként a delegáció rövid tájékoztatót kapott a határ védelmét ellátó személyi állomány mindennapjairól, elhelyezési körülményeiről.

Sir Stuart Peach a látogatás végeztével elismerően nyilatkozott a Magyar Honvédség személyi állománya elhivatottságáról, úgy hazai, mind nemzetközi környezetben bizonyított elkötelezettségéről.

Képek: Szabó Lajos zászlós

honvedelem.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Hisztériakeltés: a balatoniakat támadja az MSZP
  A szabadstrandok után most a Balaton környezetéért aggódik a baloldal.
 • Gyűlöletcunamit indított a baloldal Müller Cecília ellen
  Ismét Müller Cecília került a balliberális médiumok célkeresztjébe. Ezúttal Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke köszörülte a nyelvét az országos tiszti főorvos személyén és munkásságán a Népszavában, összességében azt nehezményezve, hogy az emberek köszönetet mondanak Müller doktornő munkájáért. A 444.hu sem cáfolta meg magát: kapva kapott az alkalmon, hogy lefasisztázza a szakembert.
 • Négyből semmi – A szegedi szabadstrandok múltja és jelene
  „A szabadstrandok elvételére tett kísérlet merénylet a magyar nyár ellen” – olvasható az MSZP legújabb hazugságkampányában, melynek aláírásgyűjtő akciójába nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a párt szegedi önkormányzati képviselői is. Azok, akik az elmúlt másfél évtizedben asszisztáltak ahhoz, hogy a Tisza-parti baloldali városvezetés Szeged valamennyi szabadstrandját fölszámolja.
MTI Hírfelhasználó