Két bűnözőt adatott ki Magyarországnak a kárpátaljai rendőrség
2020. július 14. 13:44

A kárpátaljai rendőrség munkatársai Magyarországnak adtak ki két Interpol által körözött bűnözőt. A letartóztatottak lopás és csalás miatt megpróbálták elkerülni a felelősségre vonásukat.

Június 10-én Beregszászon a kárpátaljai rendőrök és a nyomozók elfogtak egy bűnözőt. A 49 éves magyar férfi Kárpátalja területén bujkált a rendőrök elől.

Még egy külföldi férfit a Csernyivci Megyei Rendőrség munkatársai fogtak el. A 39 éves moldovai férfit lopások elkövetése miatt körözték.

A két bűnelkövetőt július 13-án adták ki Magyarországnak a csapi ellenőrző ponton keresztül.

A műveletben az Ukrán Nemzeti Gárda és a Nemzetközi Rendőrségi Közreműködési osztályának emberei hajtották végre - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Korábban a Karpatinfo.net hírt adott arról, hogy az Interpol által körözött gépkocsit fedeztek fel Kárpátalján. A 2014-es kibocsátású Skoda típusú gépkocsit június 30-án fedezték fel a Munkácsi Határőrség emberei az ukrán-román államhatáron.

A nevetlenfalui határátkelőhelyre a lopott autóval egy 40 éves ukrán férfi érkezett. Az ellenőrző ponton a gépkocsi felülvizsgálata során működésbe lépett az Interpol adatbázisa.

A határőrök az esetről értesítették az Interpol kijevi irodáját.

Kiderült, hogy az említett autót 2018. júliusában Magyarország területén lopták el.

A katonák a rendőrség képviselőinek adták át a járművet. Az ügyben tart a vizsgálat - olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati régiójának Facebook-oldalán 

karpatinfo.net
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Pannonhalma ihleti a Notre-Dame újjáépítését
  Hatalmas megtiszteltetés érte a pannonhalmi bencés közösséget: Michel Aupetit párizsi érsek vezetésével augusztus 7-én azért érkezett egy ötfős küldöttség a főapátságba, hogy megtekintse a nyolc éve felújított bazilikát, és a tavaly áprilisi tűzvészben súlyosan megrongálódott Notre-Dame belső újjáépítéséhez inspirációkat nyerjen.
 • Végső visszaszámolás
  Elkezdődött a végső visszaszámolás, nincs már száz nap sem az amerikai elnökválasztásig.
 • Lövések a Fehér Háznál, Trump kisietett a tájékoztatóról
  Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután, az épületben sajtókonferenciát tartó Donald Trump amerikai elnök mondatát félbehagyva rövid időre távozott a teremből.
MTI Hírfelhasználó