Farage: Európa megosztottá vált
2020. július 14. 22:47

„Európa megosztottá vált az észak-déli tengely mentén a gazdasági ügyek mentén, míg a keletet és a nyugatot a kulturális kérdések feszítik egymásnak. Orbán Viktor ragaszkodása az egyházhoz és a keresztény értékrendhez Magyarországon, a nemzeti identitás megőrzése iránti elköteleződése és az etnikai bevándorlás miatti aggodalmai teljesen szembemennek mindazzal, amit a német, francia, belga vagy más politikai vezetők mondanak”– mondta Nigel Farage brit politikus, a Brexit Párt megalapítója a Danube Institute új podcast sorozatában.

A közép-európai országok, különösen Magyarország és az angolszász konzervatív világ közötti kapcsolatokat ápoló intézet tájékoztatása szerint a teljes interjú szerdától nézhető meg a Facebook oldalukon, ebben az Egyesült Királyság uniós kiválásában komoly szerepet játszó Farage beszél a bevándorlás Brexitre gyakorolt hatásáról, politikai szerepvállalásának kezdeteiről, a populizmus térhódításáról.

Az interjúban szó lesz Orbán Viktor és Magyarország Brüsszellel való küzdelméről és az amerikai elnökválasztásról is.

hirado.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Pannonhalma ihleti a Notre-Dame újjáépítését
  Hatalmas megtiszteltetés érte a pannonhalmi bencés közösséget: Michel Aupetit párizsi érsek vezetésével augusztus 7-én azért érkezett egy ötfős küldöttség a főapátságba, hogy megtekintse a nyolc éve felújított bazilikát, és a tavaly áprilisi tűzvészben súlyosan megrongálódott Notre-Dame belső újjáépítéséhez inspirációkat nyerjen.
 • Végső visszaszámolás
  Elkezdődött a végső visszaszámolás, nincs már száz nap sem az amerikai elnökválasztásig.
 • Lövések a Fehér Háznál, Trump kisietett a tájékoztatóról
  Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután, az épületben sajtókonferenciát tartó Donald Trump amerikai elnök mondatát félbehagyva rövid időre távozott a teremből.
MTI Hírfelhasználó