Törvénytelenül támadja a konzultációt a baloldal
2020. július 16. 11:53

Aggályait fejezte ki tegnap a nemzeti konzultáció kérdőíveinek harmadik személy általi begyűjtése miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke az M1-en.

Péterfalvi Attila szerint ha a kérdőíveket az érintetteken kívüli harmadik személy gyűjti be, az a demokratikus jogállami megoldással megy szembe.

A radikális baloldali Hadházy Ákos (képünkön) és csapata ugyanis önkényesen kezdte el begyűjteni a konzultáció íveit, az országgyűlési képviselő akció­ja körül azonban rengeteg furcsaság van.

Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Danubius Hotel Arenában 2018. április 8-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Sajtóértesülések szerint ­például évek óta bizalmi kapcsolatban van a képviselővel az a baloldali újságíró és felesége, akiknek pontosan ugyanabban a budapesti lakásban van bejelentett vállalkozása, amely egyben Hadházy alapítványának postacíme is.

Péterfalvi Attila elmondta, egyes országgyűlési képviselők, ellenzéki pártok és akciócsoportok arra szólítják fel az embereket, hogy ne a kormánynak, hanem nekik küldjék el a kérdőíveket, azonban ezek a felhívások nem tartalmazzák egyértelműen, hogy a továbbiakban hogyan kezelik a megszerzett adatokat, ráadásul a kérdőíveken szereplő adatokat akár szimpatizánsi adatbázis építésére is fel tudják használni.

Hozzátette: személyes adatok esetén az unió adatvédelmi rendeletének szabályai alkalmazandók, amely a pártokra és az országgyűlési képviselőkre is vonatkozik.

De nemcsak Hadházy Ákos bojkottálja a nemzeti konzultációt: Debrecenben jó néhány kitöltött kérdőív utcai kukában landolt, miután egy motoros a helyi momentumosoknak átadta őket.

Az esetről fotók is készültek, amelyeken látható, hogy egy bukósisakos férfi lezárt borítékokat ad át kabátja belső zsebéből a Momentum aktivistáinak, akik szemrebbenés nélkül felbontották azokat, majd a kérdőíveket a kísérőlevelekkel együtt a köztéri szemetesbe dobták.

A Fidelitas országos választmánya nyilatkozatot adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyben úgy fogalmaztak: a leghatározottabban elutasítják a demokratikus és szabad véleménynyilvánítás bármilyen akadályoztatását vagy korlátozását, és kiállnak a személyes adatok védelme mellett.

A baloldali támadások ellenére a konzultáció íveit már több mint négyszázezren küldték vissza.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Pannonhalma ihleti a Notre-Dame újjáépítését
  Hatalmas megtiszteltetés érte a pannonhalmi bencés közösséget: Michel Aupetit párizsi érsek vezetésével augusztus 7-én azért érkezett egy ötfős küldöttség a főapátságba, hogy megtekintse a nyolc éve felújított bazilikát, és a tavaly áprilisi tűzvészben súlyosan megrongálódott Notre-Dame belső újjáépítéséhez inspirációkat nyerjen.
 • Végső visszaszámolás
  Elkezdődött a végső visszaszámolás, nincs már száz nap sem az amerikai elnökválasztásig.
 • Lövések a Fehér Háznál, Trump kisietett a tájékoztatóról
  Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután, az épületben sajtókonferenciát tartó Donald Trump amerikai elnök mondatát félbehagyva rövid időre távozott a teremből.
MTI Hírfelhasználó