A sevillai borbélyt mutatják be a Margitszigeten
2020. augusztus 1. 12:51

A Margitszigeti nagyszínpadon augusztus 7-én és 9-én mutatják be Rossini A sevillai borbély című operáját Annalisa Stroppa és a Giorgio Caoduro fellépésével.

Giorgio Caoduro bariton Figarót, míg Annalisa Stroppa mezzoszoprán Rosinát alakítja, a további szerepekben Horváth István, Pálerdi András, Farkasréti Mária, Geiger Lajos és Kiss András lép színpadra. Az Operaház Zenekarát Cser Ádám vezényli, Békés András rendezését Kovalik Balázs állította színpadra - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írják, Rossini az egész operát négy hét alatt írta meg, ám mivel a bemutatóig nem volt elég ideje komponálni, ezért saját magától lopott és az egy évvel korábban írt Elisabetta című opera nyitányát iktatta az új darabja elé. A nyitány mint önálló zenekari szám, talán még az operánál is népszerűbb, ismertebb lett. A legnépszerűbb Rossini-opera bemutatóját 1816-ban tartották a római Argentína színházban.

MTI
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó