Válaszolt Trump hadüzenetére a TikTok
2020. augusztus 2. 14:41

Hosszú távon tervez az amerikai piaccal a kínai videómegosztó TikTok, annak ellenére, hogy Donald Trump elnök a fiatalok között népszerű videós közösségi alkalmazás betiltását helyezte kilátásba.

A Microsoft vásárolhatja meg a kínai TikTok amerikai részlegét a cég kínai tulajdonosától, miután Donald Trump bejelentette, hogy betiltja az elsősorban a fiatalok között népszerű videós közösségi alkalmazást.

A kínai ByteDance vállalatcsoport tulajdonában lévő TikToknak egymilliárd felhasználója van szerte a világon, az Egyesült Államokban pedig mintegy 80 millió.

Az amerikai elnök szombaton jelentette be, hogy betiltják a videómegosztót az Egyesült Államokban.

Trump világossá tette, hogy nem lenne ínyére egy olyan megoldás sem, ha a TikTokot úgy választanák le a kínai anyacégről, hogy egy amerikai vállalat tulajdonába kerülne.

A Reuters hírügynökség beszámolója alapján pedig éppen ez a forgatókönyv valósulhat meg. Forrásaik szerint a ByteDance teljes tulajdonrészétől megválna az amerikai részlegben, míg korábban arról szóltak a hírek, hogy valamekkora részesedést megtart. A vevő pedig nem más, mint a Microsoft lehet.

A TikTokot több országban, így Indiában is betiltották nemzetbiztonsági aggodalmak miatt, mert a kínai hatóságok ellenőrzése alatt áll. A cég ezt tagadja.

Vanessa Pappas, az amerikai részleg vezetője Twitter-üzenetében megköszönte a felhasználók támogatását. Elmondta, hogy a cég nem akar kivonulni és hosszú távon tervez az amerikai piaccal.

„Büszkék vagyunk azokra a közösségekre, amelyek otthonuknak nevezik TikTokot és az 1,500 amerikai munkavállalónkra” – mondta.

További tízezer új álláshely létrehozását ígérte a következő három évben és bejelentette, hogy egymilliárd dollárral támogatják a tartalomgyártókat.

hirado.hu
Címkék:
  • Kajángula fejedelem és a BLM
    Közép-Európában a társadalom még nem jutott el a balliberális agymosásnak arra a szintjére, amely már Niedermüller Péternek is megfelelne.
  • Sokszínűbb kenyérkínálat – már megvan a vásárlóerő
    A magyar emberek szerencsére egyre inkább a minőség alapján választanak pékterméket, és egyre kevésbé az ár a meghatározó a döntésükben. Tudatosabban vásárolnak, odafigyelnek, milyen összetevőkből készül például a kenyér.
  • Majdnem 100
    Jó, jó, kiszemeltjük az angolt bensőleg „hiperpassziválja”. Továbbá, istenem, valahol (trehány diák volt?) elkallódtak némely fontos kvalifikációs papírjai. Mással is megeshet ilyesmi.
MTI Hírfelhasználó