Válaszolt Trump hadüzenetére a TikTok
2020. augusztus 2. 14:41

Hosszú távon tervez az amerikai piaccal a kínai videómegosztó TikTok, annak ellenére, hogy Donald Trump elnök a fiatalok között népszerű videós közösségi alkalmazás betiltását helyezte kilátásba.

A Microsoft vásárolhatja meg a kínai TikTok amerikai részlegét a cég kínai tulajdonosától, miután Donald Trump bejelentette, hogy betiltja az elsősorban a fiatalok között népszerű videós közösségi alkalmazást.

A kínai ByteDance vállalatcsoport tulajdonában lévő TikToknak egymilliárd felhasználója van szerte a világon, az Egyesült Államokban pedig mintegy 80 millió.

Az amerikai elnök szombaton jelentette be, hogy betiltják a videómegosztót az Egyesült Államokban.

Trump világossá tette, hogy nem lenne ínyére egy olyan megoldás sem, ha a TikTokot úgy választanák le a kínai anyacégről, hogy egy amerikai vállalat tulajdonába kerülne.

A Reuters hírügynökség beszámolója alapján pedig éppen ez a forgatókönyv valósulhat meg. Forrásaik szerint a ByteDance teljes tulajdonrészétől megválna az amerikai részlegben, míg korábban arról szóltak a hírek, hogy valamekkora részesedést megtart. A vevő pedig nem más, mint a Microsoft lehet.

A TikTokot több országban, így Indiában is betiltották nemzetbiztonsági aggodalmak miatt, mert a kínai hatóságok ellenőrzése alatt áll. A cég ezt tagadja.

Vanessa Pappas, az amerikai részleg vezetője Twitter-üzenetében megköszönte a felhasználók támogatását. Elmondta, hogy a cég nem akar kivonulni és hosszú távon tervez az amerikai piaccal.

„Büszkék vagyunk azokra a közösségekre, amelyek otthonuknak nevezik TikTokot és az 1,500 amerikai munkavállalónkra” – mondta.

További tízezer új álláshely létrehozását ígérte a következő három évben és bejelentette, hogy egymilliárd dollárral támogatják a tartalomgyártókat.

hirado.hu
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó