Elon Musk szerint földönkívüliek építették a piramisokat
2020. augusztus 3. 11:51

A Tesla vezére a Twitteren sütötte el a klasszikus konteót, amire az egyiptomi kormány egy meghívással válaszolt. Elon Musk, dél-afrikai üzletember és innovátor, a Tesla és a SpaceX vezetője múlt hét pénteki Twitter-bejegyzésében azt állította: egyértelműen a földönkívüliek építették a piramisokat.

Nehéz eldönteni, hogy a 37 millió követővel rendelkező Musk trollkodott-e vagy teljesen komolyan gondolta, hogy idegenek húzták fel az ókori építményeket. Az álhírek és az összeesküvés-elméletek gombamód való szaporodásának idején ugyanakkor sokatmondó, hogy éppen Elon Musk terjeszt népszerű konteókat a saját közösségi média-profiljain.

Mindenesetre Egyiptom élt az alkalommal: Rania Al Mashat, az észak-afrikai ország nemzetközi együttműködésért felelős minisztere, korábbi turisztikai minisztere válaszolt Musk tweetjére és meghívta az országba az űrutaztatásban érdekelt Muskot, hogy saját maga vegye szemügyre a piramisokat és az azokat építő munkások sírjait, és a helyszínen tájékozódjon, hiteles forrásokból a piramisok építésének folyamatáról.

A Mars kolonizálását célul kitűző Elon Musk legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy gyermekének a X Æ A-12 nevet adta. Igaz, májusban arra kényszerült feleségével, hogy egyetlen fiúkat átnevezzék X AE A-XII-re, mivel Kalifornia állam törvényei nem engedik, hogy szám szerepeljen valakinek a nevében és az Æ amúgy sem része az angol ábécének.

MTI
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Fegyelmezetten kell védekezni
  Az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezik a koronavírus-járvánnyal szemben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Új lírai beszéd
  Szeretteinket, pláne gyermekeinket egy kivételes világra kell tanítanunk, nagy gondossággal, nagy hitekkel, hogy bármi jó megtörténhet a világban, e nélkül nincs meg a mintája, háttérországa, evidenciája arra, hogy a valóságát úgy formálhatja, olyanná, amiben élni is érdemes - vallja Kürti László költő.
 • Soros-bábszínház Brüsszelben
  Vegyük sorra a legfontosabb jeleit ­annak, hogy az unió ma már nem szuverén.
MTI Hírfelhasználó