Mégsem lazítanak a britek
2020. augusztus 3. 16:00

Radikális elképzelésekkel akarja elkerülni a brit kormányfő az újabb össznemzeti karantént. Boris Johnson egyeztet Rishi Sunak pénzügyminiszterrel a tervek gazdasági hatásairól. A britek július elején úgy érezhették, fellélegezhetnek, és az élet lassan visszatér a normális kerékvágásba az országos koronavírus-karantén után.

Nyitni kezdtek pubok, éttermek, fodrászatok, pozitív hangulat uralkodott el a tőzsdén. Egyes városokban, mint például Leicesterben helyi karantént vezettek be – de ez is biztató volt, mert úgy tűnt, a kormány helyi szinten szigeteli el a járványgócpontokat, és nem kell újra "pillanat állj" módba tenni az egész brit gazdaságot. Boris Johnson: "most kicsit rá kell lépni a fékre" P

énteken azonban Boris Johnson miniszterelnök sötét képet festve felvetette, hogy a legrosszabb estben ismét jöhet az országos "lockdown" – ahogy errefelé a karantént említik. Az angliai tisztifőorvos ajánlására, meglepetésre leállította a korábbi szigor lazítását. Johnson egy sebtében összehívott sajtótájékoztatón közölte: "most rá kell lépni a fékre", ezért felfüggesztette a tekepályák, kaszinók, korcsolyapályák és közeli kontaktussal járó kezeléseket nyújtó kozmetikai szalonok újranyitását. Szigorúbban – akár rendőri fellépéssel is – szabályozzák majd a beltéri maszkviselést. Ezen kívül marad a tilalom, hogy maximum 30 fős esküvői rendezvényeket lehet tartani, és a nézők mégsem térhetnek vissza a sporteseményekre.

InfoStart
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Orbán: hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
  A miniszterelnök részt vett a Gazdasági Operatív Törzs mai ülésén, ahol a hiteltörlesztési moratóriummal kapcsolatos javaslatot tárgyalták meg. Mint Orbán Viktor a közösségi oldalán bejelentette: ezt a kormány el is fogja fogadni, s január elsejével meghosszabbítják a moratóriumot további hat hónapig, de csak egyes társadalmi csoportoknál.
 • Varga Judit: Zsarolásra akarnak felhasználni politikai és ideológiai elvárásokat
  Ősszel lezárulhat a börtönbiznisz felszámolása, és az áldozatsegítés, valamint a családvédelem területén is fontos előrelépés történik majd – jelentette ki lapunknak Varga Judit. Az igazságügyi miniszter szerint egyértelmű, hogy hazánkban érvényesül a jog uralma. Varga Judit arról is beszélt, hogy nem a Digitális Szabadság Bizottság akarja a Facebookot cenzúrázni, hanem többek között azt vizsgálja, milyen jogi garanciák betartásával cenzúrázza a közösségi oldal a magyar állampolgárokat.
 • Állati küldetés a Városházán
  Szabó Rebeka kinevezése a liberálisok ideológiai háborújának újabb fejezete.
MTI Hírfelhasználó